Суд відпустив екс-міністра Омеляна під особисте зобов'язання

Суд відпустив екс-міністра Омеляна під особисте зобов'язання
Читать на русском

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури попросила обрати Омеляну запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання

Вищий антикорупційний суд у четвер, 25 червня, розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу колишньому голові Міністерства інфраструктури Володимиру Омеляну. Про це повідомляє APnews з посиланням на засідання суду.

Засідання почалось о 13:40. Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури попросила обрати Омеляну запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Нагадаємо, що 19 червня Омеляну повідомили про підозру у вчиненні незаконних дій, які призвели до недоотримання бюджетом 30,5 млн гривень. Згідно з інформацією Національного антикорупційного бюро України, колишній міністр видав наказ про зменшення усіх портових зборів, крім маякового, на 20% у грудні 2017 року. Омелян вчинив це попри те, що один із цих зборів, адміністративний, і є дохідною частиною бюджету, тому його може змінити тільки Верховна Рада.

Як повідомляв APnews раніше, екс-міністра інфраструктури Володимира Омеляна підозрюють у скоєнні незаконних дій, внаслідок яких державний бюджет недоотримав 30,5 млн грн.

Новини партнерів

За день до кінця самоізоляції: Зеленський вручив квартири першим 12 постраждалим від вибуху в будинку на Позняках
У Міносвіти назвали дати початку та завершення вступної кампанії до ВНЗ

Найпопулярніше за тиждень