Суд відправив Сергія Стерненко під домашній арешт у військову частину

Суд відправив Сергія Стерненко під домашній арешт у військову частину
Читать на русском

Запобіжний захід обрано на два місяці

Шевченківський районний суд в понеділок, 15 червня, обрав запобіжний захід Сергію Стерненко. Про це повідомляє APnews, зі цим посиланням: на заяву судді.

Так, за рішенням суду Стерненко буде перебувати 60 днів під цілодобовим домашнім арештом.

Під час засідання під будівлею суду проходила акція протесту, прихильники радикала вступали в сутички з поліцією. Крім того, поки суддя перебував у нарадчій кімнаті прихильники Стерненко палили фаєри під будівлею суду.

При цьому сам Стерненко заявив, що не зможе виконати рішення суду, тому що він повинен знаходиться під домашнім арештом за місцем прописки, а це військова частина.

"За цією адресою знаходиться військова частина, а саме прикордонний загін. Туди неможливо потрапити, якщо ти не прикордонник й там не служиш. Я там не живу і ніколи не жив. Я там прописаний, тому що там служив мій батько, який там був прописаний і мене там прописали, коли я був ще маленький", - завив Стерненко.

Нагадаємо, що Стерненко підозрюють в умисному вбивстві людини, скоєному ще у 2018 році. Йому вручили підозру за частиною 1 статті 115 "Умисне вбивство" та частини 2 статті 263 "Незаконне носіння зброї" Кримінального кодексу України.

Як раніше повідомляв APnews, громадський діяч Сергій Стерненко вийшов з суду, як судді завершили слухати його адвокатів.

Новини партнерів

Стерненко після суду разом із соратниками влаштував нічний вояж по Києву: від будинку Венедіктової до Ради і ОП
В Україні назвали терміни та умови повноцінного запуску транспорту між областями

Найпопулярніше за тиждень