Заборона на в'їзд та арешт активів: суд ЄС відмовився зняти санкції з "кухаря Путіна"

Заборона на в'їзд та арешт активів: суд ЄС відмовився зняти санкції з "кухаря Путіна"
Читать на русском

Фізичним та юридичним особам із ЄС заборонено давати бізнесмену кошти.

Суд загальної юрисдикції ЄС відмовився скасувати санкції, накладені Радою Європейського Союзу на російського бізнесмена Євгена Пригожина, відомого як "кухар Путіна" у зв'язку з фінансуванням "вагнерівців" у Лівії. Про це повідомляє "Європейська правда", яка ознайомилася із рішенням суду, передає APnews.

Відомо, що у жовтні 2020 року Рада ЄС ввела санкції проти Пригожина через його тісні зв'язки, у тому числі фінансові, з приватною військовою компанією "Вагнера". У ЄС пояснили, що таким чином Пригожин підтримував діяльність "вагнерівців", які загрожують миру, стабільності та безпеці Лівії.

Пригожин просив Суд загальної юрисдикції ЄС анулювати рішення Ради ЄС про запровадження санкцій, прийняте у 2020 році, та про їхнє продовження у 2021 році.

Він заявляв, зокрема, про порушення зобов'язання з мотивування причин цих рішень, неприпустимість наведених доказів, помилкову оцінку фактів, зловживання владою та порушення його основних прав.

Проте своїм рішенням у середу Суд загальної юрисдикції ЄС відхилив позов Пригожина, відкинувши всі його аргументи. Санкції проти Пригожина включають заборону на поїздки до ЄС та заморожування його активів. Крім того, фізичним та юридичним особам із ЄС заборонено давати йому кошти.

* Євген Пригожин - російський бізнесмен, відомий як "кухар Путіна". Він також є фінансистом агенції інтернет-досліджень (IRA) – російської ферми тролів, яка потрапила під санкції США у 2018 році.

Новини партнерів

AMarkets подвоює кількість акцій для торгівлі
В Україні ліквідували друга Кадирова

Найпопулярніше за тиждень