Суд дав українцю рік іспитового терміну за спробу виїхати у Польщу з підробленим COVID-сертифікатом

Суд дав українцю рік іспитового терміну за спробу виїхати у Польщу з підробленим COVID-сертифікатом
Читать на русском

Громадянина затримали ще у серпні на кордоні.

На Волині суд визнав винним охоронця ТзОВ "Волинь-Авто" у використанні підробного сертифікату про вакцинацію від коронавірусу. Українцю призначили покарання у вигляді 1,6 року обмеження волі, однак замінив його на рік іспитового терміну.

Про це APnews повідомляє з посиланням на вирок Горохівського районного суду від 20 жовтня.

За матеріалами справи, чоловік на початку серпня вирішив поїхати до Польщі у власних справах. Замість вакцинації обвинувачений знайшов в інтернеті оголошення про виготовлення медичних довідок про отримання щеплення, з якими можна перетинати державний кордон України з іншими країнами Європи.

Зазначається, що після дзвінка на вказаний в оголошенні номер незнайомий чоловік розповів про деталі одержання свідоцтва про вакцинацію. Потім, використовуючи мобільний додаток Vіbеr, обвинувачений надіслав ділку копію свого паспорта та адресу проживання, а також перерахував 1200 грн на банківську картку. За кілька днів він отримав свідоцтво про вакцинацію.

Наголошується, що 20 серпня, близько 10 годині 30 хвилин, під час перетину державного кордону України з Польщі чоловік надав свідоцтво про вакцинацію під час паспортного контролю. При цьому йому не вдалося пройти безкарно - прикордонники виявили невідповідність цього документа встановленому зразку та викликали працівників поліції.

В результаті перевірки було встановлено, що у фальшивому документі використано реквізити комунального підприємства "Волинська обласна інфекційна лікарня" з підробним штампом та з підписом лікаря.

У матеріалах справи йдеться, що обставинами, які пом'якшили вирок обвинуваченому, стало його щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину.

Крім того, чоловік зобов'язаний сплатити 1200 грн у дохід держави за проведення експертизи.

Як повідомляв APnews, українські COVID-сертифікати перестають визнавати на міжнародній арені через потік підробок.

Новини партнерів

В Україні будуть випробовувати дві нові вакцини від COVID
Понад 20 потягів УЗ затримуються через аварію на Житомирщині, де зійшли з рейок вантажні вагони

Найпопулярніше за тиждень