Студенти, які згоріли заживо і курсантки з відрізаними ногами: найстрашніші ДТП 2020 року

Студенти, які згоріли заживо і курсантки з відрізаними ногами: найстрашніші ДТП 2020 року
Ексклюзив
Читать на русском

Найгучніші і моторошні аварії, які вразили Україну в цьому році.

2020 й рік виявився вкрай складним для всього світу, і Україна не стала винятком - крім пандемії нашу країну регулярно потрясали новини про гучні вбивства, захоплення заручників і смертельних ДТП.

І серед них, на жаль, бракувало моторошних і жахливих аварій, в яких гинули цілі родини. Редакція APnews вирішила згадати про аварії, які викликали найбільше інтересу в році, що минає.

У Вінницькій області підліток вбив двох друзів в ДТП

В кінці березня 2020 го року у Вінницькій області сталося смертельне ДТП за участю автомобіля Lexus. За його кермом знаходився 16-річний підліток Юліан Ніколюк, який взяв машину матері, щоб покататися. З ним в машині також перебували четверо його друзів.

Сам водій був без прав, і просто не зміг впоратися з керуванням, виїхавши на аварійну ділянку дороги на величезній швидкості. В результаті Lexus кілька разів перекинувся - двоє друзів Юліана загинули на місці, інші учасники ДТП отримали травми різного ступеня тяжкості. Детальніше про це ДТП можна прочитати тут.

Студенти, які згоріли заживо і курсантки з відрізаними ногами: найстрашніші ДТП 2020 року

Водій фури вбив чотирьох людей в Рівненській області

7 червня на трасі Київ - Чоп сталося ДТП за участю фури Mercedes, а також трьома легковими авто. Водій фури виїхав на зустрічну смугу і врізався в Audi і Chevrolet Aveo. Сила зіткнення була такою, що Aveo відлетів в інший автомобіль Audi. Результат аварії - чотири загиблих людини (всі вони перебували в салоні Chevrolet), а також важке поранення водія Audi.

При цьому не можна не відзначити, що винуватець аварії - водій фури - раніше 13 разів притягувався за різні порушення правил дорожнього руху! Детальніше про страшне ДТП, а також про "список досягнень" винуватця аварії можна прочитати в нашому матеріалі.

Студенти, які згоріли заживо і курсантки з відрізаними ногами: найстрашніші ДТП 2020 року
Студенти, які згоріли заживо і курсантки з відрізаними ногами: найстрашніші ДТП 2020 року
Студенти, які згоріли заживо і курсантки з відрізаними ногами: найстрашніші ДТП 2020 року
Студенти, які згоріли заживо і курсантки з відрізаними ногами: найстрашніші ДТП 2020 року

Під Борисполем в ДТП загинув полковник ЗСУ з дружиною

10 червня 2020 го року на трасі М-03 в напрямку Києва сталася аварія за участю седана Chery Amulet і припаркованої фури. Водій вантажівки вийшов з машини на кілька хвилин, а за цей час у вантажівку врізався Amulet, водій якого не впорався з керуванням.

В результаті зіткнення загинув і водій, яким виявився полковник Командування Повітряних сил ЗСУ Микола Романов, і його дружина. При цьому наголошується, що знаходиться на задньому сидінні собака в зіткненні вижила. У подружжя залишилися дві дорослі дочки і внуки.

На трасі під Києвом в ДТП загинула ціла сім'я

Аварія сталася на Старообухівській трасі 12 липня. Автомобіль Mercedes врізався в мікроавтобус Mercedes Sprinter, після чого вилетів на зустрічну смугу і зіткнувся з Hyundai. В результаті зіткнення знаходилися в салоні Hyundai чоловік і жінка загинули на місці. Також на місці померла і їх восьмирічна дочка.

Два інших дитини, 10 і 12 років, потрапили до лікарні. На жаль, молодший хлопчик пізніше також помер. Винуватцем ДТП виявився 39-річний Антон Желепа. Поліцейські встановили, що чоловік сів за кермо дуже п'яним - Драгер показав дозу алкоголю в 1,32 проміле. А вже в суді Желепа зізнався, що за день до аварії він курив канабіс, а в день ДТП випив 200 грамів горілки.

Виявилося, що його вже притягували до відповідальності за смертельне ДТП. А зовсім недавно стало відомо - Антона Желепу засудили до десяти років позбавлення волі.

П'яний майор збив трьох курсанток

25 серпня на території військового коледжу, який розташований на вулиці Зоологічній в Києві, сталася ДТП. Дівчата-курсантки приїхали до навчального закладу, щоб забрати форму, але опинилися під колесами автомобіля.

За кермом Toyota Prius виявився 46-річний майор Володимир Холодний. Після ДТП в його крові виявили 2,9 проміле алкоголю, що майже в 15 разів перевищує норму. Всіх дівчат (кожній з них було по 23 роки) доставили в лікарню. В результаті двох курсанткам довелося ампутувати кінцівки. А третя постраждала отримала переломи обох ніг.

Суд обрав Холодному запобіжний захід - 60 діб під вартою. Якщо провину доведуть, чоловікові загрожує до восьми років в'язниці за п'яну аварію з тяжелотравмірованнимі людьми.

У Запоріжжі заживо згоріли студенти з Марокко

У ніч на 18 вересня в Запоріжжі в страшній аварії загинули три студента-медика з Марокко. Всі вони їхали в BMW на величезній швидкості, і проїжджаючи по набережній, спровокували зіткнення з автомобілем Nissan. В результаті "бумер" врізався в рекламний щит і загорівся. Два студенти (21-річний Валід Азизе і 20-річний Закарі Харді), а також 17-річна Наргесі Джагун загинули в палаючій машині.

Ще трьох осіб встигли врятувати свідки події. Водій і пасажир Nissan в результаті аварії не постраждали.

Студенти, які згоріли заживо і курсантки з відрізаними ногами: найстрашніші ДТП 2020 року

В одному ДТП під Києвом загинули п'ятеро людей

У Київській області на трасі Київ - Харків зіткнулися дві вантажівки, мікроавтобус та легковий автомобіль. В результаті зіткнення загинули п'ятеро людей, ще 20 отримали травми.

ДТП сталося приблизно о 4 годині ранку, коли водій однієї з вантажівок скоїв зіткнення з Mercedec-Benz 1320, після чого виїхав на смугу зустрічного руху і зіткнувся з Mercedes-Benz Sprinter і ВАЗ.

Студенти, які згоріли заживо і курсантки з відрізаними ногами: найстрашніші ДТП 2020 року
Студенти, які згоріли заживо і курсантки з відрізаними ногами: найстрашніші ДТП 2020 року

Син екс-начальника поліції вбив співробітника ГСЧС з дочкою

21 жовтня на трасі М-03 "Київ-Харків-Довжанський" сталося жахливе ДТП за участю Toyota Land Cruiser і Daewoo Lanos. За даними правоохоронців, позашляховик лоб в лоб протаранив Lanos. В результаті загинули двоє - 41-річний водій і його 15-річна дочка. У салоні Land Cruiser знаходилися двоє хлопців - 19 і 21 років. За словами очевидців, молоді люди були п'яні, в ДТП вони не постраждали.

Виявилося, що за кермом позашляховика сидів 19-річний Дмитро Габишев, син ексначальника відділу поліції Метрополітену. Причому хлопця вже притягували по 130 статті КК України (водіння в нетверезому стані). Загиблим же виявився полковник ГСЧС, начальник 32-ї Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ГСЧС в Харківській області, Дмитро Азаренков.

На Майдані екс-чиновник зніс зупинку з людьми

Увечері 30 жовтня на Майдані Незалежності відбулося ДТП за участю позашляховика Land Rover. Водій іномарки вилетів на пішохідну зону з Інститутської і зніс зупинку громадського транспорту з людьми. В результаті аварії на місці загинули дві жінки, ще кілька людей терміново доставили в лікарню.

Виявилося, що за кермом позашляховика був 66-річний люстрований чиновник Юрій Назаренко. До 2014-го року Назаренко займав посаду голови колегії Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України (АРІФРУ).

За його словами, він знепритомнів за кермом, в результаті чого втратив контроль над автомобілем. Також стало відомо, що раніше Назаренко переніс операцію після інсульту. Тепер же йому загрожує від 3 до 8 років ув'язнення.

У Харкові іноземець збив пішоходів на "острівці безпеки"

7 листопада в центрі Харкова водій на великій швидкості збив пішоходів, які стояли на "острівці безпеки". В результаті постраждали три людини - жінка, 10-річний хлопчик і його батько. Їх усіх госпіталізували з важкими травмами.

Своєю чергою водій Volkswagen намагався симулювати погіршення свого здоров'я, проте його все одно помістили в ізолятор тимчасового тримання. Ним виявився 23-річний студент з Ємену Хенді Алі. Він перебував на навчанні в Харківському національному університеті повітряних сил імені Кожедуба.

Також виявилося, що водій вже мав проблеми з законом. За кілька місяців до ДТП він напав на дівчину і побив її. Суд відпустив Хенді під заставу в 105 000 гривень. Зараз же йому пред'явили звинувачення, яке загрожує Хенді тюремним ув'язненням на термін від 3 до 8 років.

Таксі влетіло в зупинку з людьми і втиснуло чоловіка в кіоск

У середині листопада в Києві таксі Uber влетіло в зупинку з людьми. В результаті на місці події загинула дівчина, а ще три людини були госпіталізовані з серйозними травмами. Крім того, одного з постраждалих затиснуло між авто і кіоском, до приїзду швидкої та рятувальників йому намагалися допомогти правоохоронці, які прибули на місце ДТП.

Пізніше стало відомо, що в кареті швидкої допомоги померла ще одна жінка. При цьому правоохоронці зазначили, що водій був тверезий. Тепер йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати авто терміном до трьох років.

Раніше редакція APnews також підготувала добірку з найбільш резонансними вбивствами, які відбулися в Україні за 2020 й рік. Всі вбивства в списку - неймовірно зухвалі і здійснені з особливою жорстокістю - 53 ножових поранень, відрізання голови і спроба заховати тіло в бетон.

Також ми підготували список зі знаменитостями, життя яких перервалося в 2020-му році. У список потрапили голлівудські і радянські актори, зірки футболу і не тільки.

Новини партнерів

В НАН спрогнозували кількість хворих COVID-19 українців на свята
Парасольки та калюжі замість снігу: синоптик уточнила, яка погода чекає українців на Новий Рік

Найпопулярніше за тиждень