Столтенберг заявив, що Україна та Грузія стануть членами НАТО

Столтенберг заявив, що Україна та Грузія стануть членами НАТО
Читать на русском

На жаль, за словами Столтенберга, термін входження України та Грузії до НАТО поки що не встановлений.

У НАТО ухвалили рішення про включення України та Грузії до складу Альянсу. Щоправда, терміни їх входження все ще не встановлені.

Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга в інтерв'ю La Repubblica.

За його словами, в організації поки що не готові назвати точні терміни вступу держав. Він відзначив, що рішення про вступ було ухвалено ще у 2008 році.

"Україна вже подала заявку на членство, і ми вирішили працювати над цим, підтримуючи її реформи, допомагаючи у модернізації збройних сил за нашими стандартами. У 2008 році ми вирішили, що Україна та Грузія стануть членами (НАТО – ред.), але ми не встановлювали, коли саме", – сказав Столтенберг.

Генсек Північноатлантичного альянсу наголосив, що тільки Україна має вирішувати: чи вступати їй у НАТО чи ні, і РФ не має права втручатися у це питання. Також він додав, що НАТО поки що сконцентрувалася на наданні військової допомоги країнам.

"Зараз на порядку денному реформи - допомога Україні. Повторюю: зараз справа в російській агресії. Вони окупували частину України - Крим, контролюють Донбас за підтримки сепаратистів, а потім хочуть змусити нас прийняти юридично зобов'язуючий договір, який порушив би національний суверенітет", - повідомив Столтенберг.

Варто зазначити, що така заява прозвучала на тлі вимог Росії щодо гарантій безпеки та нерозширення НАТО.

Раніше APnews повідомляв, Столтенберг заявив, що в ході переговорів між НАТО і Росією у сторін виникла серйозна дискусія щодо ситуації навколо України. Розбіжності, що утворилися, сторонам буде важко подолати.

Новини партнерів

"Шахтар" офіційно купив бразильського півзахисника Давида Нереса за 12 млн євро
У Білому домі назвали заяви РФ про переправку військ на Кубу та у Венесуелу "хвастовством"

Найпопулярніше за тиждень