Степанов виправдався за розслідування НАБУ щодо МОЗ і закупівлі вакцин: "є своя ціна на свій продукт"

Степанов виправдався за розслідування НАБУ щодо МОЗ і закупівлі вакцин: "є своя ціна на свій продукт"
Читать на русском

Також міністр відповів, чи є він фігурантом у справі НАБУ.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що МОЗ веде прозору політику закупівлі COVID-вакцин. Таким чином він відреагував на інформацію про те, що НАБУ почало розслідування у справі про закупівлю вакцин через посередника.

Про це Степанов сказав в ефірі "Україна 24", передає APnews.

"Щоб щось думати, треба розуміти, що саме вони розслідують. Я можу спиратися тільки на ті заяви, які були від правоохоронних органів. Тому в них це треба питати. Я можу тільки сказати, що ми ведемо прозору політику, і будь-які контракти, що укладаються для забезпечення України вакциною, підписуються абсолютно прозоро, транспарентно - безпосередньо з виробниками вакцин. Тому більше нічого додати щодо закупівлі вакцин, де у нас є великий попит у світі. І зрозуміло, що весь світ перебуває в тій ситуації, коли вони купують ті вакцини, де є можливість прямо домовитися з виробником", - наголосив міністр.

За його словами, у кожного виробника вакцин є "своя ціна на свій продукт".

"Єдине, що можу вам сказати, що ті пропозиції, які надходили в МОЗ в результаті переговорів - там ціни різняться від 5 доларів до 33,9 долара за вакцину. Щоб ви розуміли, що є різні ціни у різних виробників", - пояснив глава МОЗ.

Також він відповів, чи є він фігурантом у справі НАБУ.

"Чого це я повинен бути якимось фігурантом якоїсь справи? Треба у НАБУ питати. Більш того, ми максимально зацікавлені, особливо я зацікавлений, тому що це така річ, яка кидає тінь на Міністерство. Тому я зацікавлений у максимально швидкому розслідуванні. Зі свого боку можу сказати, що будь-який запит від правоохоронних органів до нас з будь-яких документів - усі документи будуть надані миттєво", - наголосив Максим Степанов.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, НАБУ відкрило справу через закупівлю МОЗ китайської вакцини від COVID-19.

Новини партнерів

КМДА обмежить в'їзд транспорту до Києва, - заява
У Дніпрі вантажівка задавила жінку так, що «підстрибнули колеса», - фото

Найпопулярніше за тиждень