Степанов поскаржився на Китай, який "втратив" мільйон обіцяних за контрактом вакцин

Степанов поскаржився на Китай, який "втратив" мільйон обіцяних за контрактом вакцин
Читать на русском

Поки що Україна отримала всього 10% від обіцяної партії.

Україна все ще не отримала 1,7 мільйони доз вакцин CoronaVac, які за контрактом повинні були бути поставлені в нашу країну. Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву глави МОЗ Максима Степанова в Facebook.

За його словами, він вже провів переговори з послом Китаю, в рамках яких закликав уряд КНР прискорити поставки вакцини, які країна і так мала отримати згідно з контрактом.

"Терміни поставок за контрактами зриваються по всьому світу. Але є підстави сподіватися, що в найближчі місяці ситуація стабілізується і вакцини надходитимуть вчасно", - підкреслив Степанов.

Також він повідомив, що всього в Україні вже повинні були поставити 3,9 мільйона доз вакцин. І це без урахування препаратів, які Україна покладаються за ініціативою COVAX. Однак на даний момент країна отримала всього 715 тисяч препаратів.

Причому з майже двох мільйонів доз вакцини CoronaVac в Україну надійшла всього одна партія в 200 тисяч препаратів. Це сталося ще 25 березня, а з тих пір ще 1,7 мільйони доз так і не прилетіли в Україну.

Нагадаємо, що саме вакциною CoronaVac прищеплюються спортсмени, які повинні будуть брати участь в Олімпіаді і Паралімпіаді. Всього Мінспорту отримало 1 500 доз вакцини.

Новини партнерів

В Україні на одну "червону" область стало менше
Школам виділили 1 млрд гривень. У МОН розповіли, на що витратять

Найпопулярніше за тиждень