Степанов назвав умову, за якої в Україні повністю скасують карантин

Степанов назвав умову, за якої в Україні повністю скасують карантин
Читать на русском

Все залежить від відсотка українців, які отримають вакцину

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що після вакцинації 70% населення в Україні, скоріш за все, скасують карантинні обмеження. При цьому він наголосив, що щепити 100% населення не вдасться.

Про це APnews пише з посиланням на його заяву в ефірі телеканалу "НАШ".

За словами Степанова, МОЗ сподівається вакцинувати принаймні 70% дорослих українців, але вакцинувати 100% громадян немає можливості. У разі, якщо вдасться досягти очікуваного показника, в Україні можуть скасувати карантин.

"Досягти 100% знищення вірусу, напевно, неможливо. 100% вакцинації буде досягти неможливо. Ми дуже сподіваємося, що ми переконаємо громадян, щоб це було 70%. Зрозуміло, що зовсім інші режими будуть досягнуті. Карантинні режими, напевно, будуть скасовані", - сказав голова міністерства охорони здоров'я.

Нагадаємо, як писав APnews, вчора голова Кабміну Шмигаль заявив, що на вихідних почнуть щеплювати всіх бажаючих, хто записався на вакцинацію через "Дію". Проте головний санлікар Віктор Ляшко заперечив заяву Шмигаля й зауважив, що стільки вакцини немає, вакцинувати будуть тільки пріоритетні групи (люди від 65 років).

Читайте також:
Щеплювати всіх бажаючих недоречно при мізерних показниках вакцинації в Україні - епідеміолог

Новини партнерів

Зеленський ввів до складу РНБО нового міністра енергетики
У Миколаєві в річці знайшли тіло зниклого 9 травня бізнесмена – фото

Найпопулярніше за тиждень