Степанов назвав операції, які будуть проводити всупереч забороні

Степанов назвав операції, які будуть проводити всупереч забороні
Читать на русском

Максим Степанов зазначив, що в Україні дійсно не проводять планові операції і госпіталізації

Планові операції та госпіталізації в Україні в умови карантину будуть проводити, якщо їх перенесення вплине на стан здоров'я пацієнта. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву міністра охорони здоров'я Максима Степанов.

За його словами, в Україні дійсно не проводять планові операції та госпіталізації, але є випадки, коли їх не можна відкласти.

"Це надання медичної допомоги внаслідок ускладнення перебігу вагітності та пологів, надання медичної допомоги вагітним роділлям, породіллям, новонародженим, надання медичної допомоги ... пацієнтам з онкологічними захворюваннями, надання паліативної медичної допомоги в стаціонарних умовах, надання планової медичної допомоги закладами охорони здоров'я національного рівня, такими як Охматдит", - пояснив Степанов.

При цьому він вказав, що планові операції та госпіталізації проводитимуть, якщо їх скасування або перенесення несе серйозну загрозу життю.

"Ми говоримо виключно про тих госпіталізаціях і операціях, перенесення яких ніяким чином не загрожуватиме вашому житті або здоров'ю. Будь-які інші стани, такі як інсульти, інфаркти, термінові операції, ургентні, включаючи ті планові, які я перерахував, не можуть бути перенесені, і медична допомога надаватиметься вчасно, як і надавалася весь час", - підкреслив міністр.

Як повідомляв APnews раніше, головний санклікар Ляшко під час чергового брифінгу заявив, що в лікарнях будуть заборонені всі планові операції і планові госпіталізації.

Новини партнерів

У Єревані почалися сутички протестувальників з силовиками, є затримані. Відео
Звільнення та втрата половини доходу: ресторатори пояснили, чому вийшли на протест

Найпопулярніше за тиждень