Степанов назвав чотири рівні небезпеки коронавірусу для України: на останньому хворих будуть “сортувати”

Степанов назвав чотири рівні небезпеки коронавірусу для України: на останньому хворих будуть “сортувати”
Читать на русском

Жорсткий карантин буде вводитись на 3 рівні

У залі ВР голова МОЗ Степанов розповів про розробку 4 рівнів небезпеки коронавірусної інфекції в Україні та детальний план кожного з них. Зараз ми знаходимось на першому рівні.

Про це APnews повідомляє з посиланням на його заяву.

“Ми розробили детальний план, що враховує спроможність системи охорони здоров’я та визначає алгоритм дій, відповідно до 4 рівнів небезпеки. Цей план забезпечує надання медичної допомоги всім, хто її потребує”, - пояснив міністр.

1 рівень. Щоденна кількість випадків в межах 5-6 тисяч. Україна зараз на цьому рівні.

2 рівень. Заповнення ліжок фонду близько 70% в цілому по країні. Орієнтовна щоденна кількість хворих з підтвердженим діагнозом складає 8-10 тисяч. "Можемо опинитися на цьому рівні у найближчі тижні", - сказав Степанов.

На цьому етапі буде збільшено кількість ліжок у закладах охорони здоров’я на рівні 30% від усього ліжкового фонду - це 52 тисячі ліжок. Розпочинається робота по організації шпиталів поза закладами охорони здоров’я, будуть залучати медиків з інших відділень за рахунок заключення контрактів. Також буде посилено контроль за виконанням обмежувальних заходів у всіх адміністративно-територіальних одиницях.

3 рівень. Коли орієнтовна кількість хворих щоденно буде складати від 11 до 15 тисяч, а заповненість ліжок по всій країні буде складати не менше 85%. На цьому рівні будуть забезпечувати ведення жорстких карантинних умов в країні і застосування повного переліку обмежень червоного рівня. Також буде мобілізація всіх медичних працівників та створення польових шпиталів.

4 рівень. Коли ресурси охорони здоров’я вичерпані, а щоденна кількість випадків буде близько 20 тисяч хворих на добу. На цьому рівні, за словами очільника МОЗ, буде активація протоколу медичного сортування у пріоритетах надання медичної допомоги.

Нагадаємо, APnews також писав, що за словами Степанова, в Україні має бути 26000 ліжок з киснем до середини листопада.

Новини партнерів

"Медиків може просто не вистачити", - Степанов розповів про ризики недотримання карантину
В Україні має бути 26000 ліжок з киснем до середини листопада - Степанов

Найпопулярніше за тиждень