Стефанішину призначили віце-прем'єром, бо вона жінка, - Карасьов

Стефанішину призначили віце-прем'єром, бо вона жінка, - Карасьов
Читать на русском

Карасьов заявив, що жінку мали призначити на посаду міністра культури, проте це місце зайняв народний депутат від "Слуги народу" Олександр Ткаченко

Український політолог Вадим Карасьов заявив, що Ольга Стефанішина стала віце-прем'єр-міністром через те, що Офісу президента необхідно виконувати гендерні квоти. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву Карасьова в ефірі телеканалу ZIK.

За його словами, жінку мали призначити на посаду міністра культури, проте це місце зайняв народний депутат від "Слуги народу" Олександр Ткаченко.

"По-перше, Пристайко не пішов, а втік, а що йому там робити. Він не хоче брати участь у цій всій історії, поїхати послом до Британії - вищий клас. Комфортне місце, якомога далі від цього "бедламу". По-друге, Офіс президента шукав на посаду міністра культури жінку, гендерний підхід був. Шукали, але потім, коли Ткаченко заявив про свої наміри балотуватись на посаду мера в Києві, спрацював ефект, що краще хай йде на міністра культури, тим паче він медіа-менеджер, культурний менеджер, це не те що справа для нього незнайома. Але якщо звільняється місце віце-прем'єра по європейській інтеграції, а міністр культури не жінка, а чоловік, Олександр Ткаченко, гендерний підхід має якось компенсуватись", - сказав він.

Карасьов зазначив, що наразі Стефанішиній ще треба багато зробити, оскільки вона молода та невідома з політичної точки зору.

"Я в цьому впевнений, тому що вони цим, наскільки я знаю від різних інсайдів, вони просто на цьому так повелися, що потрібно, щоб був гендерний баланс, дуже мало жінок в уряді. Оскільки місце міністра культури вони тримали для жінки, а виявилось, що тут Олександр Ткаченко зайняв це місце, по віце-прем'єру по європейській інтеграції знайшли невідому людину з політичної точки зору. Молоду, яка не те що не доросла, можливо, їй треба ще багато робити", - переконаний політолог.

Як повідомляв APnews раніше, Верховна Рада у четвер, 4 червня, призначила Ольгу Стефанішину на пост віце-прем'єр-міністра європейської інтеграції.

Новини партнерів

СБУ зобов’язали відкрити кримінальну справу проти глави МОЗ Степанова через "диверсію"
Звільнення і покарання: що сталося із Кагарлицьким відділом поліції після скандалу зі зґвалтуванням

Найпопулярніше за тиждень