Статтю "намалювали", відео не доказ: адвокати "дніпровського стрільця" Рябчука зробили заяву

Статтю "намалювали", відео не доказ: адвокати "дніпровського стрільця" Рябчука зробили заяву
Читать на русском

Захисники вважають, що їхнього підопічного звільнять

Адвокати нацгвардійця Артемія Рябчука, який розстріляв товаришів по службі на Південмаші в Дніпрі, заявили про його невинність. Захисники вважають, що відео стрілянини не є доказом.

Про це повідомляє APnews із посиланням на заяву захисників Рябчука під час прес-конференції 12 лютого.

За їхніми словами, стан Рябчука задовільний. Він при здоровому глузді, хоча ще не проходив психіатричні експертизи. При цьому захисники заявили, що він не має наміру вчиняти самогубство.

Крім того, стрілець написав листа, в якому заявив, що адекватно оцінює ситуацію і що у разі його смерті "будуть винні інші люди".

Адвокати заявили, що правоохоронці та слідчі вчинили низку порушень. За словами Дениса Гордєєва, у ДБР дали центральному телеканалу доступ до відео допиту Рябчука, а сам запис був порізаний. Водночас захисники досі не отримали всіх матеріалів справи.

Адвокати запевнили, що написали понад 10 заяв про порушення, серед яких вчинені слідчими, керівництвом ДБР та начальством військової частини Рябчука. Захисники мають намір вимагати розслідування щодо всіх порушень.

При цьому вони вважають, що у СІЗО Рябчук у безпеці. У свою чергу, до затриманого намагалися потрапити представники Нацгвардії України – командування частини, де служив солдат. Адвокати вважають, що командування може спробувати натиснути на Рябчука.

Адвокат Дмитро Павличенко зазначив, що його підопічному "намалювали" статтю 115 із можливим довічним ув'язненням. Він вважає, що це зробили, щоб потім йому могли запропонувати угоду зі слідством зі зменшенням терміну.

Водночас захисники впевнені, що нацгвардійця звільнять, тому що відео, на якому Рябчук розстрілює товаришам по службі, не є доказом.

Як раніше повідомляв APnews, Державне бюро розслідувань назвало три версії, які могли стати причиною кривавої стрілянини в Дніпрі на заводі "Південмаш". Одна з них – що стрільцю Артемію Рябчуку доручили вчинити злочин для дискредитації правоохоронних органів в Україні та дестабілізації правопорядку.

Новини партнерів

У Києві розробили для населення план евакуації на випадок війни
"Маємо бути готові": Зеленський прокоментував можливе вторгнення РФ найближчими днями (відео)

Найпопулярніше за тиждень