США заблокували заяву Радбезу ООН щодо перемир'я в Ідлібі

Фото: Засідання Радбезу ООН
Читать на русском

У США визнали прийняття заяви передчасним.

Сполучені Штати Америки у п'ятницю, 6 березня, заблокували заяву Ради безпеки ООН, що вітає домовленість між Туреччиною та Росією щодо мирного врегулювання ситуації в сирійському Ідлібі. Про це повідомляє Daily Sabah.

«Сполучені Штати заблокували прийняття в п'ятницю заяви Ради Безпеки ООН на підтримку припинення вогню в Сирії за посередництва Росії і Туреччини», - йдеться в повідомленні.

Повідомляють також, що представник США в Радбезі на зустрічі за закритими дверима назвав заяву щодо домовленостей президентів Туреччини та Росії передчасною. Заблокувавши заяву, Вашингтон не дав Москві заручитися підтримкою Радбезу ООН щодо угоди про припинення вогню в Ідлібі.

Постійний представник Великої Британії в ООН Карен Пірс заявила, що поки неясно, як Росія і Туреччина збираються підтримувати свої домовленості, а також хто саме буде контролювати режим припинення вогню.

Щодо цієї ситуації висловився також постійний представник Німеччини при ООН Крістоф Хойсген. Він погодився з колегою, зазначивши, що спочатку потрібно подивитися, чи спрацюють домовленості, а також зосередитися на створенні безпечних зон для мирного населення в Сирії.

Як повідомляв APnews раніше, США готові надати Туреччині боєприпаси та гуманітарну допомогу для проведення операції в сирійському Ідлібі.

Новини партнерів

В ЄС очікується сплеск числа випадків зараження коронавірусом
США планують надати Україні озброєння на 125 мільйонів доларів - CNN

Найпопулярніше за тиждень