США ввели санкції проти Андрія Деркача, який публікував “плівки” розмов нібито Порошенка та Байдена

США ввели санкції проти Андрія Деркача, який публікував “плівки” розмов нібито Порошенка та Байдена
Читать на русском

Крім нього під санкції потрапили ще троє громадян Росії. 

США ввело санкції відносно Андрія Деркача, який раніше кілька разів публікував плівки записів розмов нібито Порошенко і Байдена. Санкції запровадили "за спроби вплинути на виборчий процес країни". Про це APnews повідомляє з посиланням на офіційну заяву міністерства фінансів США.

Дані про Деркача внесені до бази Управління з контролю за іноземними активами США. Крім нього під санкції потрапили ще троє громадян Росії.

Санкції передбачають заморожування всіх активів і майна осіб на території США, а також заборону американським фізичним і юридичним особам здійснювати будь-які фінансові чи інші операції з такими особами.

«Андрій Деркач і інші російські агенти використовують маніпуляції і обман, щоб спробувати вплинути на вибори в США і інших країнах світу. Сполучені Штати будуть продовжувати використовувати всі наявні в їхньому розпорядженні інструменти, щоб протистояти цим російським кампаніям дезінформації і підтримувати цілісність нашої виборчої системи», - сказав держсекретар Стівен Т. Мнучін.

При цьому в Мінфіні США не пишуть, що санкції ввели саме через опубліковані Деркачем плівок, про причини залишається тільки здогадуватися.

Читайте також:

Новини партнерів

Стало відомо, скільки заплатить власник Delfi за розлив нафти біля одеського пляжу
Європейський футбол через коронавірус вже втратив 4 млрд євро

Найпопулярніше за тиждень