США проспонсорувала з COVID-фонду $3600000 на "дослідження ВІЛ в Україні" і "будівництво альтанок на Кубі"

США проспонсорувала з COVID-фонду $3600000 на "дослідження ВІЛ в Україні" і "будівництво альтанок на Кубі"
Читать на русском

Примітно, що багато громадян США не знають, куди насправді йдуть гроші держбюджету

Президент США Джо Байден виділив гроші з держбюджету COVID-фонду, які призначалися американцям для боротьби з пандемією, на проєкт в закордонні країни. В Україну для дослідження ВІЛ, на консультаційні послуги з управління на Фіджі, для будівництва 2 альтанок на Кубі та на гранти «громадянського суспільства» в Росію.

Про це повідомляє APnews з посиланням на моніторинг державної допомоги США.

Комітет з підзвітності у відповідь на пандемію (PRAC) під головуванням генерального інспектора Міністерства юстиції Майкла Горовиця створив вебсайт, щоб розкрити, "хто отримав фінансування на боротьбу з пандемією, скільки вони отримали і як вони витрачають гроші".

Однак з'ясувалося, що мільйони COVID-допомоги пішли не на потреби американців під час пандемії коронавірусу, а за кордон:

  • Понад 2928000 доларів виділили Центру Громадського здоров'я МОЗ України для дослідження ВІЛ. На цю мить, згідно з публічною інформацією, адміністрація Байдена "відправила" всього 665 тисяч доларів.
  • 600000 доларів заклали в бюджет COVID-фонду на будівництво двох альтанок, замовлених в компанії Cedar Store, розміром 6х9 і 4х6 метри.
  • Близько 5 мільйонів доларів було направлено в Росію на гранти "громадянського суспільства".
  • Понад 180000 доларів отримало міністерство оборони США в Габоні на ремонт катапультного сидіння в літаку Т-38С.
  • На планування будівництва авіаносця Boise було виділено 363 мільйони доларів - вони отримали на 11 мільйонів доларів більше, ніж змінений чинний контракт.
  • 206106 доларів "зарезервували" для Уругваю і компресорного акваланга.

Разом з цим дані викликали величезне здивування серед американців, які звинуватили адміністрацію США в розтраті та шахрайстві з грошима COVID-фонду.

У зв'язку з опублікованою інформацією PRAC закликає американців використовувати цей сайт для повідомлення про шахрайство, розтрати, зловживання і неправильному управлінні фінансуванням в майбутньому.

Раніше APnews також повідомляв, чиновники Києва обікрали бюджет міста на 43000000 грн.

Новини партнерів

"Вражені войовничими заявами": Білорусь відреагувала на засудження ЄС арешту Протасевича
УЗ запускає "Прикарпатський експрес" між трьома туристичними регіонами

Найпопулярніше за тиждень