Справа МН17: озвучені склад української делегації та графік судових слухань

Справа МН17: озвучені склад української делегації та графік судових слухань
Читать на русском

Перші слухання будуть мати технічний характер для оцінки стану справи

В Нідерланди прибула українська делегація у зв'язку з початком судового процесу над чотирма обвинуваченими у катастрофі рейсу МН17 у понеділок, 9 березня. Про це повідомила заступниця директора департаменту Міністерства закордонних справ з міжнародного права, учасниця української делегації Оксана Золотарьова, передає Громадське.

В українську делегацію увійшли представники Офісу генерального прокурора (заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов), заступник голови Служби безпеки, посол України в Королівстві Нідерланди Всеволод Ченцов та Оксана Золотарьова.

"Щодо одного з обвинувачених, який є громадянином України, пана Харченка, ми знаємо, що його зараз немає на території, підконтрольній Україні. Якби він був на території, підконтрольній Україні, і ми би знали, де саме він, він би вже був у наручниках та сидів би в суді", - зазначила Золотарьова.

Також, за інформацією РБК-Україна, слухання цього тижня будуть починатися о 10:00 за Амстердамом і закінчуватися о 17:00 (з 11:00 до 18:00 за Києвом).

Перші слухання будуть мати технічний характер для оцінки стану справи. На предметний розгляд кримінальної справи в кінці 2019 і на початку 2020 року пішло кілька тижнів, проте поки до кінця не ясно, як саме і скільки часу займе розгляд.

Як повідомляв APnews раніше, міжнародна спільна слідча група у справі MH17 в оновленому складі провела перше засідання.

Новини партнерів

Понад 80 родичів жертв вимагатимуть компенсації на суді щодо MH17
Українська тенісистка Світоліна завоювала свій перший титул у сезоні 2020 року

Найпопулярніше за тиждень