"Слуга народу" готується перенести вибори "на всяк випадок", - політолог

"Слуга народу" готується перенести вибори "на всяк випадок", - політолог
Ексклюзив
Читать на русском

Постанова в Раді могла з'явилася для того, щоб у разі ускладнення епідситуації в деяких регіонах, другий тур виборів на цих територіях можна було перенести.

Зареєструвавши в парламенті постанову про перенесення виборів, "Слуга народу" могла таким чином забезпечити "підґрунтя" для того, щоб потім влада заборонила другий тур в регіонах з "червоної зони".

Відповідне припущення в коментарі редакції APnews озвучив політолог Володимир Воля.

Політолог зазначив, що постанова в парламенті з'явилася для того, щоб у разі ускладнення епідеміологічної ситуації в деяких регіонах, другий тур виборів на цих територіях можна було перенести.

"На практиці, здається у Франції, було таке, що через коронавірус переносили другий тур. Я думаю, що насправді якщо буде прийнята постанова, це не означає, що вона буде задіяна. Я не виключаю, що вона внесена в Раду на всяк випадок. Зараз ми бачимо "червоні" карантинні зони, але якщо в цих умовах пройдуть вибори в перший тур, то сумніваюсь, що буде перенесення другого туру саме по всій Україні, а виключно по тих населених пунктах, які будуть не просто в "червоній" зоні, а де буде запроваджений так званий локдаун, тобто жорсткий карантин. Локально він можливий", - наголосив Воля.

За його словами, при перенесенні другого туру виборів на невизначений час, громадами будуть керувати екс-мери.

"Якщо буде відкладено другий тур, то громадами керуватиме людина, яка програла вибори, тобто попередній мер виконуватиме обов'язки.

Єдине що, може зменшитися явка виборців через погіршення епідеміологічної ситуації.

Взагалі я не бачу катастрофи, але є деякі моменти, пов'язані з цією постановою, які викликають запитання", - підсумував Володимир Воля.

Як повідомляв APnews, політолог Андрій Золотарьов заявив, що "Слуга народу" провокує мерів з перенесенням виборів, щоб перевірити свої можливості.

Новини партнерів

У Києві охорона супермаркету побила чоловіка через шматок масла: фото
Кріштіану Роналду облисів, перебуваючи на самоізоляції через коронавірус

Найпопулярніше за тиждень