"Слуга народу" Чернєв заявив, що Україні потрібно готуватися до "широкомасштабної війни" з Білоруссю

"Слуга народу" Чернєв заявив, що Україні потрібно готуватися до "широкомасштабної війни" з Білоруссю
Читать на русском

Війна з Білоруссю виглядає найімовірніше конфлікту з Росією прямо зараз.

Народний депутат від "Слуги народу" Єгор Чернєв заявив, що Україні потрібно готуватися до широкомасштабної війни з Білоруссю. Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву Чернева в Facebook.

Свою точку зору Чернєв аргументує тим, що відкритого нападу з боку Путіна можна не побоюватися через "занадто великих ризиків". Не зможе Росія використовувати для нападу і так звані "ЛНР" і "ДНР" - у них немає авіації і ракет.

"Однак ракети і авіація є у Лукашенка, а ще він заявляє, що збирається закупити у Росії З-400, нові літаки, вертольоти і інше озброєння", - заявив Чернів.

Також він упевнений, що саме агресія проти України може стати тією платою, яку пообіцяв Лукашенко російському лідерові Володимиру Путіну "за порятунок свого режиму".

"Грунт для такого сценарію Лукашенко готує вже давно. Це і постійні звинувачення нас в тому, що ми нібито засилаємо в Білорусь бойовиків і зброю. Це і погрози перейти кордон, "щоб зробити Україну українською". Це і відверті провокації на кшталт" обстрілу "білоруського прикордонного знака на кшталт як з території України. Схоже, що в перспективі Лукашенко з Путіним готують нам новий Глейвіц. Доводять ситуацію до критичної межі, за якою може бути вигаданий привід для вторгнення. Готуємося", - написав Чернів.

Раніше APnews повідомляв, що МВС України анонсувало "велике будівництво кордонів" з Росією і Білоруссю. На відродження "Стіни" Яценюка піде 17 мільярдів гривень.

Новини партнерів

Нардеп Ясько приїхала до Саакашвілі на побачення в грузинську в'язницю, але її не пустили
"Міг би": Разумков розповів, чому не пішов до Зеленського обговорити свою відставку

Найпопулярніше за тиждень