Словаччина вибачилась перед Україною за невдалий жарт про "обіцянку Закарпаття"

Словаччина вибачилась перед Україною за невдалий жарт про "обіцянку Закарпаття"
Читать на русском

Прем'єр-міністр Словаччини "пожартував", заявивши, що "Закарпатську Україну" обміняє на "Супутник V".

Глава міністерства закордонних справ Словаччини Іван Корчок вибачився за невдалий жарт прем'єр-міністра республіки Ігора Матовича щодо "обіцянки Закарпаття" в обмін на вакцину російського виробництва.

Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву голови МЗС Словаччини у Facebook.

Він зазначив, що вибачився перед міністром закордонних справ Дмитром Кулебою за неадекватні висловлювання Матовича. Корчок також нагадав про вдалі перемовини Словаччини та Україною напередодні у Києві.

"Поспілкувався зі своїм українським партнером, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. Я вибачився перед ним за неадекватні заяви прем’єр-міністра Словацької Республіки Ігоря Матовича на адресу України.

Мені ще більш шкода, бо буквально декілька днів тому ми в Києві надзвичайно добре говорили про розвиток наших відносин", - написав Іван Корчок.

У свою чергу, прем'єр Словаччини Ігор Матович на скандал відреагував так:

"Я ніколи не повірив би, скільки ненависті може викликати одна смілива покупка (вакцини - ред.) Тільки тому, що, як кажуть, вона була здійснена не з тієї сторони азимута".

Нагадаємо, як повідомляв APnews, прем'єр-міністр Словаччини Ігор Матович спровокував дипломатичний скандал жартом, у якому він нібито пообіцяв РФ Закарпаття в обмін на вакцину.

Водночас, глава українського МЗС Дмитро Кулеба різко відреагував на такого роду жарт, заявивши наступне:

"Нехай обміняє на кілька регіонів Словаччини. Прикро, що своїми некоректними висловлюваннями словацький прем’єр псує надзвичайно дружні та щирі відносини між Україною та Словаччиною".

Новини партнерів

Черви, молюски та ховрах: до Червоної книги України додали 171 новий вид тварин
В Україні підтвердили два випадки "британського" штаму COVID

Найпопулярніше за тиждень