Слідом за США та Британією від участі в Олімпіаді в Китаї відмовилася КНДР

Слідом за США та Британією від участі в Олімпіаді в Китаї відмовилася КНДР
Читать на русском

Свої дії корейці пояснили пандемією коронавірусу та діями "ворожих сил".

Північна Корея відмовилася від участі у зимових Олімпійських іграх 2022 року в Пекіні. Про це APnews повідомляє з посиланням на Центральне телеграфне агентство Кореї.

Відповідний лист до Китаю направили представники Олімпійського комітету КНДР – у ньому вони пояснили відмову від участі в Олімпіаді. Серед причин у Північній Кореї називають пандемію коронавірусу та дії "ворожих сил".

"Ми не зможемо брати участь у Іграх через дії ворожих сил та глобальної коронавірусної пандемії, але повністю підтримуватимемо всі проекти наших китайських товаришів з підготовки грандіозного та прекрасного олімпійського свята", - наводить заява Олімпійського комітету ЦТАК.

Зазначимо, що раніше Міжнародний олімпійський комітет дискваліфікував КНДР через пропуск літньої Олімпіади в Токіо. Тоді представники Північної Кореї пояснили своє рішення пандемією коронавірусу.

Раніше APnews повідомляв, що дипломатичний бойкот Олімпійським іграм у Пекіні оголосили США. Пізніше до них приєдналися Британія та Канада. Таке рішення країни ухвалили через порушення прав людини у Китаї.

Новини партнерів

В Україні нарахували 870000 ветеранів, на яких витрачають майже мільярд грн за рік
Дональд Трамп назвав дату запуску власної соцмережі

Найпопулярніше за тиждень