Скасування Нового року призведе до зростання злочинності в Україні, - психолог

Скасування Нового року призведе до зростання злочинності в Україні, - психолог
Ексклюзив
Читать на русском

Скасування улюбленого всім свята може привести до дуже сумних наслідків, вважає експерт.

Скасування Нового року призведе до поглиблення проблем зі психікою серед українців і зростання криміногенної ситуації в країні. Про це у коментарі APnews розповіла психолог Вікторія Лаврентьєва.

За словами експерта, для людей пострадянського простору Новий рік - це завжди свято, при якому вони зустрічаються зі своїми друзями та знайомими. Однак цього може виявитися замало.

"Скасування Нового року вплине на емоційний стан наших співвітчизників. Це вже впливає давно, тому що, по-перше, будь - яке обмеження - це психологічний пресинг, по - друге, це посилює психологічне нездоров'я, психологічний стан і призводить до різних паталогій», - заявила психолог.

Додатковими приводами для посилення психічного стану є обмеження роботи закладів, де українці можуть спустити пар (на свята і не тільки).

"Оскільки, все те внутрішнє невдоволення і всі ті емоції, які накопичилися в людях, або у нас в тілі – психосоматики, звідки у нас і агресія. Нам хочеться весь цей вихлоп емоційний кудись направити. Хто направляє насильство в сім'ї, а хто в тренажерні зали або розважальні центри, де можна пограти, щось постріляти, пострибати, те, що накопичилося негативне і звичайно позбавляє такої можливості. Ми залишаємо людей вибухонебезпечними", - заявила Вікторія Лаврентьєва.

У підсумку, - вважає експерт, - все це може погіршити криміногенну ситуацію в Україні.

«Зубожіння людей провокує нечистих на руку людей займатися крадіжками. Не знаю, як зараз, але місяць тому за тими ж зведеннями – квартирні крадіжки, крадіжки засобів пересування збільшилися на 20 або 30%. За один місяць це досить велика цифра», - додала експерт.

Раніше APnews повідомляв, жорсткий карантин на Різдво загрожує поганими наслідками, - ВООЗ.

Новини партнерів

Вперше за 20 років: Луческу повторив сумне досягнення Лобановського
Кличко заборонив відвідування глядачам, але сам прийшов на матч "Динамо" - "Барселона". Фото

Найпопулярніше за тиждень