Скандальний Удовиченко без офіційного призначення в ДБР "затверджує" слідчих, які переможуть у конкурсі - адвокат

Скандальний Удовиченко без офіційного призначення в ДБР "затверджує" слідчих, які переможуть у конкурсі - адвокат
Читать на русском

"Нинішньому керівництву ДБР абсолютно «все одно» на Президента", - зазначив адвокат Олег Шрам

Ще не призначений в ДБР офіційно Олександр Удовиченко вже формує списки слідчих теруправлінь Бюро, яких в найближчі дні конкурсні комісії Бюро назвуть переможцями конкурсу.

Про це APnews пише з посиланням на інформацію адвоката і екс-радника голови ДБР Олега Шрама.

Він зазначив, що ще 4 грудня минулого року володів інформацією про повернення в ДБР на посаду начальника Головного слідчого управління колишнього керівника патронатної служби Труби - Удовиченка. І це при тому, що конкурс на цю посаду був оголошений тільки 18 грудня.

За його словами, на сьогоднішній день ще не призначений на посаду Удовиченко вже формує списки кандидатів на посади слідчих у теруправління ДБР, яких в найближчі дні конкурсні комісії Бюро назвуть переможцями.

"Нинішньому керівництву ДБР абсолютно «все одно» на Президента, який в 2019 змушений був ініціювати невідкладні зміни до Закону «Про ДБР», що передбачають і звільнення його директора Р. Труби", - прокоментував ситуацію адвокат.

Нагадаємо, Олександр Удовиченко фігурував в гучному скандалі з "плівками Труби", коли в мережу злили запис ймовірної розмови на той момент начальника ДБР Романа Труби. Один з голосів головних героїв цієї прослушки якраз належав Удовиченку. Крім того, велися постійні дискусії й про його втручання в роботу конкурсних комісій.

Раніше APnews писав, що в Бюро раптово повернули звільненого зі скандалом Удовиченка. Таким чином після так званого "перезавантаження ДБР" туди вирішили повернути одну з "причин" того самого перезавантаження.

Новини партнерів

Поліція встановила особи бабусь і дідусів, які загинули при пожежі у пансіонаті Харкова
Байден вперше поговорив з Путіним по телефону - торкнулися й теми суверенітету України

Найпопулярніше за тиждень