Скандальна футбольна Суперліга розвалилася: сім клубів вийшли з її складу

Скандальна футбольна Суперліга розвалилася: сім клубів вийшли з її складу
Читать на русском

Зі складу засновників турніру вийшли всі англійські клуби.

Сім клубів-засновників Суперліги офіційно заявили про свій вихід з проекту. Йдеться про всіх англійських клубах, а також про який долучився до них міланському "Інтері". Про це повідомляє APnews.

Всього два дні тому 12 топ-клубів Європи оголосили про створення нового міжнародного клубного турніру - Суперліги. Детальніше про цю інформаційної бомбу ми вже писали. Однак таке рішення зустріло гостру реакцію з боку всіх топ-ліг Європи, а також УЄФА і ФІФА.

Також проти цього проекту виступили вболівальники, футбольні експерти і навіть футболісти команд-засновниць. Все це призвело до того, що в ніч на 21 квітня клуби один за одним почали офіційно оголошувати про свій вихід з турніру.

Першими клубамм, які заявили про своє рішення, стали "Манчестер Сіті" і лондонський "Челсі". Слідом за ними про своє рішення повідомили "Манчестер Юнайтед" і "Арсенал". Нарешті, останніми з англійців Суперлігу покинули "Тоттенгем" і "Ліверпуль". Трохи пізніше до англійців приєдналися і італійці в особі "Інтера". Більш того, інсайдер Фабріціо Романо повідомив, що в скоре про своє рішення заявить і "Мілан".

Ще більш цікава позиція "Барселони". У ЗМІ з'явилася інформація, що каталонський клуб відразу обмовив дял себе відхідний шлях - офіційно в Суперлігу "кулес" вступили б тільки після загального голосування сосьос (зареєстровані члени клубу, найчастіше - прості вболівальники, які виплачують щорічні внески). Здається, рішення на такому голосуванні очевидно вже всім.

А ось президент "Реала" і Суперліги Флорентіно Перес до останнього намагався робити вигляд, що все в порядку. Так він реагував на чутки про вихід англійських клубів з турніру: "Я переконаний, що в кінці кінців "Баварія" і ПСЖ приєднаються до нас, але ми ще не спілкувалися з ними. Такі команди, як "Ланс", теж отримають доступ до турніру , вони зможуть продавати гравців в кращі клуби - це те, чим вони не можуть займатися зараз через кризу".

Втім, зараз Суперліга вже виступила з офіційною заявою. Якщо коротко - незважаючи на вихід 7 з 12 засновників турнір не має наміру зупинятися. Правда, ніяких термінів повернення в заяві вже немає. "З огляду на поточні обставини, ми розробимо найбільш підходящі кроки для зміни форми проекту, не забуваючи про наші цілі", - наголошується в заяві.

Нагадаємо, що відразу після оголошення про створення Суперліги УЄФА прийняла зміни в форматі проведення Ліги Чемпіонів. Так, на груповому етапі тепер буде 36 команд, а грати вони будуть за швейцарською системою. При цьому футболістам, які виступають за клуби з Суперліги УЄФА і ФІФА хочуть заборонити грати за національні збірні. І, нарешті, створення супертурніру засудили всі країни-учасниці УЄФА - а це 55 асоціацій європейського футболу.

Новини партнерів

Локдаун у Києві: за тиждень поліція перевірила 6000 закладів і виписала майже три сотні штрафів
У Чернівцях помер чоловік після затримання поліцією

Найпопулярніше за тиждень