Скандал в голландській клініці: місцевий гінеколог нишком запліднив 17 жінок

Скандал в голландській клініці: місцевий гінеколог нишком запліднив 17 жінок
Читать на русском

Лікар за 12 років став батьком-донором мінімум 17 дітей

Лікар-гінеколог лікарні Ісала в східному голландському місті Зволле запліднив майже два десятки своїх пацієнтів проти їх волі. Редакція APnews перевела статтю, опубліковану нідерландською газетою "De Stentor"

Ян Вільдшульт працював в клініці репродуктивної медицини з 1981 по 1993 рік, за ці 12 років лікар встиг стати анонімним батьком мінімум 17 дітей, беручи участь в лікарняній програмі штучного запліднення донорською спермою "KID".

За даними джерела, дитина донора виявив збіг ДНК через комерційну базу даних з племінницею Вільдшута, яка померла у 2009 році.

Незабаром, місцева влада створила його ДНК-профіль, щоб люди, народжені після лікування безпліддя в цій клініці, могли порівняти свої ДНК з гінекологом.

Дізнавшись про це, лікарня разом з сім'єю лікаря і вже відомими дітьми донора вирішила оприлюднити цю інформацію, щоб "сприяти прозорості процедури в питанні донорства сперми", розкритикувавши раніше вчинок колеги назвавши його "морально неприпустимим". Інспекція з питань охорони здоров'я та молоді Нідерландів відмовилася від розслідування, аргументуючи тим, що "цей інцидент стався, коли не було ніяких законів або постанов, що регулюють лікування безпліддя".

Пацієнти Вільдшута стверджують, що ніколи не підозрювали хто насправді є донором їхніх дітей, адже лікар справив враження доброзичливої, відданої та чесної людини. Однак вони не мають ніяких претензій до нього і підтримують дружні стосунки з його сім'єю.

Це вже не перший інцидент подібного роду в Нідерландах. Минулого року з'ясувалося, що голландський лікар-репродуктолог з Роттердама Ян Карбаат є батьком-донором 49 дітей.

Читайте також:
Мода на суїцид проходить, в хід вступає анорексія - психіатр

Новини партнерів

Кавуни, лампочки, два яйця. Як політики підкуповують виборців перед місцевими виборами
Академік Загородній став новим головою НАН України замість Патона

Найпопулярніше за тиждень