"Систематичні репресії авторитарного режиму": Байден закликав Лукашенка утриматись від насильства

"Систематичні репресії авторитарного режиму": Байден закликав Лукашенка утриматись від насильства
Читать на русском

Байден наголосив, що те, що сталось на виборах в Білорусі та на протестах після них, "не відповідає вчинкам політичного лідера, впевненого в тому, що він переміг на справедливо проведених виборах"

Кандидат від Демократичної партії на президентських виборах 2020 року у США Джо Байден відреагував на вибори в Білорусі і протести в країні, які почались після них. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву Байдена на платформі Medium.

Він зазначив, що "демократія будується на простій концепції, згідно з якою громадяни мають право обирати своїх лідерів і мати вплив на майбутнє своєї країни".

"Після систематичних репресій авторитарного режиму Олександра Лукашенка протягом останніх 26 років громадяни Білорусі вимагають, щоб їхні голоси були почуті", - підкреслив кандидат у президенти США.

Байден наголосив, що те, що сталось на виборах в Білорусі та на протестах після них, "не відповідає вчинкам політичного лідера, впевненого в тому, що він переміг на справедливо проведених виборах".

"Але завдяки відважним громадянам - журналістам, активістам і звичайним людям, які документували ці екстраординарні події, - ми знаємо правду про напади на демократію, що здійснюються режимом", - додав він.

Читайте також:

Кандидат в президенти США підтримав протестувальників та закликав Лукашенка утриматися від насильства.

"Я підтримую тих, хто закликає до прозорого і точного підрахунку голосів і звільнення всіх політичних в’язнів. Я також закликаю президента Лукашенка поважати права мирних протестувальників і утримуватися від подальшого насильства. Моя адміністрація ніколи не відхилиться від захисту демократичних принципів і прав людини, і ми будемо працювати з нашими демократичними союзниками і партнерами, щоб виступити єдиним фронтом і вимагати дотримання цих прав", - зазначив Байден.

Як повідомляв APnews раніше, кандидат в президенти Білорусі на виборах, які відбулись 9 серпня, головний конкурент Олександра Лукашенка Світлана Тіхановська покинула Білорусь і наразі перебуває у Литві.

Новини партнерів

Місцеві вибори у 2020 році: як голосувати за новими бюлетенями. Інструкція
В Україні знову зросла кількість нових інфікованих COVID-19

Найпопулярніше за тиждень