Система автоматичної фіксації перевищення швидкості у Києві запрацює з 1 червня

Система автоматичної фіксації перевищення швидкості у Києві запрацює з 1 червня
Читать на русском

На першому етапі запуску системи працюватимуть 50 камер у столиці та на околицях

У Києві з 1 червня запрацює система автоматичної фіксації перевищення швидкості. Її планували запустити ще 1 травня. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в інтерв'ю "Сегодня".

Зі слів Геращенка, відтермінування запуску системи спричинив спалах коронавірусу на підприємстві, яке мало надсилати штрафи.

"Планується запуск 1 червня. Відтермінування було через спалах коронавірусної інфекції на одному з підприємств, яке повинно було забезпечувати друк "листів щастя". Плюс зала, в якій перебувають одночасно близько 20 поліцейських на небезпечній один від одного відстані, це теж могло призвести до того, що один хворий інспектор поліції міг заразити всіх інших. Тому ми вирішили на місяць відкласти запуск цієї системи", - сказав заступник міністра.

Також Геращенко повідомив, що на початковому етапі в цій системі працюватимуть 50 відеокамер в столиці і на трасах біля Києва. Цьогоріч планують підключити ще 220 камер, а загалом система розрахована на 6 тисяч пристроїв.

"Вони фіксуватимуть факт перевищення швидкості. У разі фіксації перевищення швидкості за номерами встановлять власника автомобіля і йому надішлють листа, в якому буде вказано час, місце правопорушення і навіть код, за яким людина може зайти в Інтернет і подивитися момент порушення. Далі, якщо власник автомобіля був за кермом, він платить штраф 255 грн. Якщо ж він дав свою машину покататися комусь, то може зателефонувати людині, яка була в цей день за кермом, і попросити її заплатити штраф. У такому випадку адмінпротокол складатиметься на особу, яка була за кермом", - сказав Геращенко.

На першому етапі камери фіксуватимуть швидкість, пізніше додадуть проїзд на червоне світло, їзду по смузі руху громадського транспорту.

Як повідомляв APnews раніше, запуск системи автоматичної фіксації порушень на дорогах може бути відкладено у зв'язку з карантином через епідемію коронавірусу в Україні.

Новини партнерів

Степанов пояснив ситуацію з оплатою лікування від COVID-19 в Україні
Україну прийняли до складу комітету з охорони здоров'я ЄС, - Степанов

Найпопулярніше за тиждень