Сина Януковича заочно заарештували у справі про заволодіння "Межигір'ям"

Сина Януковича заочно заарештували у справі про заволодіння "Межигір'ям"
Читать на русском

Раніше у цій же справі заочно заарештували і самого екс-президента.

Вищий антикорупційний суд України заочно заарештував сина екс-президента України Віктора Януковича у справі про заволодіння резиденцією "Межигір'я". Про це APnews повідомляє з посиланням на прес-службу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Таким чином судді задовольнили клопотання детективів НАБУ і прокурорів САП, яке подали ще 28 липня. Згідно з цим клопотанням екс-президенту Віктору Януковичу і його синові Олександру просили обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Януковичі є підозрюваними у справі про заволодіння резиденцією "Межигір'я", розслідування якого ведеться з грудня 2019 го року. Напередодні ВАКС вже заочно заарештував самого Віктора Януковича у цій же справі.

У справі про заволодіння резиденцією "Межигір'я" екс-президенту і його синові інкримінують частину 5 статті 191 (Заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) і частина 3 статті 209 (Відмивання доходів, отриманих злочинним шляхом, в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу. Максимальне покарання, яке передбачають ці статті - до 15 років позбавлення волі.

Раніше APnews повідомляв, що ВАКС викликав Януковича і його сина до суду для обрання запобіжного заходу

Новини партнерів

Помер перший директор ЧАЕС Віктор Брюханов - він керував станцією під час аварії
Україна в Twitter запропонувала Росії "зіграти в кальмара" і дала невиконуване завдання

Найпопулярніше за тиждень