Силовики Білорусі на авто намагалися прорвати паркан на кордоні з Польщею (відео)

Силовики Білорусі на авто намагалися прорвати паркан на кордоні з Польщею (відео)
Читать на русском

Прорватися через кордон намагалася група приблизно зі 100 осіб

Білоруські військові на авто в ніч проти 13 листопада намагалися прорвати огорожу на кордоні з Польщею, щоб мігранти перейшли його. Нелегали застосували сльозогінний газ проти військових Польщі.

Про це повідомляє APnews із посиланням на Twitter польських прикордонників.

"Вони (білоруські силовики, - ред.) зривали стовпи паркану та намагалися прорвати службовою машиною колючий дріт. Польські служби були засліплені лазерними променями та стробоскопами", - йдеться у повідомленні.

Із силовиками знаходилася група нелегалів приблизно зі 100 осіб. Вони чекали на можливість, щоб перетнути кордон.

"Білоруси оснастили їх сльозогінним газом, який застосовувався щодо польських служб. Цю і подальші спроби нелегально перетнути кордон було запобігло", - підсумували польські прикордонники.

Загалом зафіксовано 219 спроб незаконного перетину кордону. Правоохоронці затримали трьох громадян Іраку та ухвалено рішення про депортацію 78 осіб.

Крім того, біля польського кордону виявили тіло мігранта із Сирії.

"Вчора в лісі неподалік кордону в районі Вульки Тереховської було знайдено тіло молодого сирійця. Дії, проведені на місці виявлення тіла, не дозволили однозначно встановити причину смерті", - зазначено в повідомленні.

Як раніше повідомляв APnews, ситуація на білорусько-польському кордоні продовжує залишатися напруженою. Мігранти будують курені, палять багаття і не залишають спроби потрапити до Польщі.

Новини партнерів

"Не погодимося": Путін знову відхрестився від конфлікту на Донбасі
Напад на журналістів "Схем": директора департаменту безпеки "Укрексімбанку" після повернення під овації звільнили

Найпопулярніше за тиждень