Штрафи зростуть у 100 разів: Верховна Рада прийняла законопроект про посилення покарання за домашнє насильство

Штрафи зростуть у 100 разів: Верховна Рада прийняла законопроект про посилення покарання за домашнє насильство
Читать на русском

Законопроект підтримали 328 нардепів.

Депутати Верховної Ради прийняли за основу законопроект №3908, який посилить покарання за домашнє насильство. Про це повідомляє APnews.

Даний законопроект передбачає збільшення адміністративної відповідальності за домашнє насильство. "За" проголосували 328 народних депутатів. Також планується збільшити термін адміністративного арешту в якості санкції за домашнє насильство.

Згідно з новим законопроектом, штрафи можуть підвищити в сотню разів - з 170 гривень до 17 000 гривень. Максимальний розмір грошового покарання також виросте - з 680 до 68 000 гривень. У документі також зазначено, що такі справи зможуть розглядати без присутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності.

Відзначається, що новий законопроект передбачає залучення військових за вчинення цього злочину на загальних підставах, а не на підставі дисциплінарного статуту. І, нарешті, вводиться нова санкція у вигляді суспільно корисних робіт з направленням коштів за виконання таких робіт потерпілому.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в період карантину в Києві чоловіки та жінки менше били один одного вдома. Про це говорить офіційна статистика, яку APnews запросив у поліції Києва.

Новини партнерів

В Івано-Франківську мер запропонував продавати секс на верхівці ратуші за 100000 грн
Разумков: За доведене фінансування тероризму має бути в'язниця, а не санкції

Найпопулярніше за тиждень