Немає ні тестів, ні спецбригад: одесит з коронавірусом не може пройти повторне дослідження

Немає ні тестів, ні спецбригад: одесит з коронавірусом не може пройти повторне дослідження
Ексклюзив
Читать на русском

В Одесі немає спецбригади, яка повинна виїжджати додому до пацієнтів з коронавірусів

Одесит, у якого діагностували коронавірус, не може зробити повторний тест на інфекцію. Про це Максим Головкін розповів в ексклюзивному коментарі APnews.

"Наразі у мене інша велика проблема. Мені по протоколу повинні зробити ще один тест на коронавірус, щоб підтвердити, що його вже немає. Мені тиждень говорили, що до мене приїде і зробить тест якась спеціальна бригада медиків, яка їздить по домівках до людей, у яких він (коронавірус, - ред.) вже є. Сьогодні (у четвер, 2 квітня, - ред.) мені сказали, що такої бригади навіть не існує. Вийти в лікарню я не можу, тому що 25, коли у мене діагностували коронавірус, мені видали папір про самоізоляцію. Якщо я вийду на вулицю, то, як я розумію, мені можуть виписати штраф або навіть кримінальну відповідальність ... Я цей папір не підписував, але мені його вручили, а я не хочу порушувати закон", - розповів одесит.

При цьому він вказав, що дільничний лікар могла б зробити тест, але у неї їх немає.

"Сьогодні (2 квітня, - ред.) мені подзвонила моя дільничний лікар, яка сказала, що їй зверху подзвонили та сказали, що мені потрібно зробити тест. Але вона каже, що зробила б його, але цих тестів просто немає. Люди зверху кажуть лікарям щось зробити, але у цих лікарів немає обладнання", - підкреслив Головкін.

Читайте також:
Одесита з коронавірусом звинуватили у втечі з лікарні, хоча лікарі його відправили додому

Журналіст APnews зателефонував за номером гарячої лінії з коронавірусу в Одесі, де підтвердили, що додому до одеситів ніхто не виїжджає, а для того, щоб зробити тест на коронавірус, необхідно їхати в інфекційну лікарню. У свою чергу, джерело в Одеській інфекційній лікарні запевнило, що тести вже завезли й вони є в повному обсязі, але чи є такі тести у дільничних лікарів невідомо

Варто відзначити, що головний санітарний лікар Віктор Ляшко під час брифінгу 27 березня анонсував створення спецбригад, які повинні виїжджати до українців з коронавірусом додому.

Як раніше повідомляв APnews, одесит Максим Головкін розповів про перші симптоми коронавірусу і як його лікували в Одесі.

Новини партнерів

В ООН спрогнозували продовольчу кризу в світі через коронавірус
Дезінфекція за 60 секунд: Як насправді "знезаражують" громадський транспорт у Києві. Відео

Найпопулярніше за тиждень