Штам COVID-19 "Омікрон" менш небезпечний для людей, ніж "Дельта" - дослідження

Штам COVID-19 "Омікрон" менш небезпечний для людей, ніж "Дельта" - дослідження
Читать на русском

Госпіталізації невакцинованих людей, хворих на Омікрон, знизилися на 25%

Південноафриканські вчені заявили, що невакциновані люди з меншою ймовірністю потраплять до лікарні або помруть від Омікрону у порівнянні з попередніми COVID-штамами.

Про це повідомляє APnews із посиланням на NYPost.

У дослідженні, проведеному в Західно-Капській провінції, вчені порівняли статистику з 11609 невакцинованих людей з перших трьох хвиль COVID-19 та 5144 пацієнтів нового спалаху, в якому домінує штам Омікрон.

Вони виявили, що під час хвилі Омікрону 8% пацієнтів госпіталізувалися або померли протягом 14 днів після позитивного тесту на COVID-19 – у перших трьох хвилях цей показник був 16,5%.

Дослідження показало, що також було приблизно на 25% менше госпіталізацій із тяжкими випадками чи смертей від Омікрону, ніж із Дельта-варіантом.

“Ризик смерті у четвертій хвилі значно знизився у порівнянні з попередньою. Тяжких COVID-випадків при Омікроні було менше в основному через вакцинацію, а також завдяки тому, що багато хто вже перехворів на коронавірус. Але й власна знижена вірулентність може пояснити приблизно 25% зниження ризику тяжкої госпіталізації чи смерті у порівнянні з Дельтою”, - заявили вчені.

У ПАР, де вперше було виявлено штам Омікрон, зараз лише 27% населення повністю щеплені від COVID-19.

Раніше APnews також повідомляв, Pfizer розробить вакцину від Омікрону до березня 2022 року.

Новини партнерів

Ретроградний Меркурій настає: яким знакам зодіаку варто боятися нових ударів долі
У страшній ДТП під Одесою загинула дружина українського футболіста - ЗМІ

Найпопулярніше за тиждень