Шпаргалка для абітурієнта. Все що потрібно знати про "карантинне" ЗНО 2020 батькам і випускникам

Шпаргалка для абітурієнта. Все що потрібно знати про "карантинне" ЗНО 2020 батькам і випускникам
Ексклюзив
Читать на русском

Ми зібрали старі й нові (введені через карантин) правила проходження ЗНО в одному матеріалі

Карантин вніс свої корективи в проведення Зовнішнього незалежного оцінювання абітурієнтів в Україні. Все що потрібно знати про нові правила тестування в період карантину - розповідає APnews.

Дати

Так, ЗНО в Україні в 2020 році буде проводитися з 25 червня по 17 липня. Результати оголосять до 29 липня. На його проходження в Україні зареєструвалися понад 379 тис. осіб.

Шпаргалка для абітурієнта. Все що потрібно знати про "карантинне" ЗНО 2020 батькам і випускникам

Додаткову сесію зовнішнього незалежного оцінювання заплановано на 23 липня – 11 серпня. Результати додаткової сесії буде визначено і оголошено до 14 серпня. Підсумкову атестацію для учнів 4 і 9 класів Міністерство освіти скасувало.

Правила тестування на карантині

  1. Підвіз учасників тестування. Обов’язковою процедурою в цьому році є підвіз (забезпечення автотранспортом і підвезення до пунктів тестування) учасників зовнішнього незалежного оцінювання – випускників цього року. Відповідальність за виконання цієї умови беруть на себе місцеві органи влади.
  2. Термін допуску до пункту пропуску збільшено. Раніше, щоб пройти усі процедури, у абітурієнтів було 30-35 хв, цього року у них буде година.
  3. Учасників поділять на групи. Цього року запровадили новацію - тепер у перепустці буде зазначено маленький часовий проміжок, коли варто заходити до пункту тестування. Всіх учасників поділять на невеличкі групи і вони заходитимуть у свій час.
  4. Вимірювання температури. У всіх учасників тестування будуть вимірювати температуру тіла. Максимальна допустима температура тіла, з якою пускатимуть на тестування, - це 37,2 градуси. У випадку, якщо у учасника тестування температура тіла вище норми (так звана субфебрильна температура), йому необхідно буде показати довідку від лікаря, що це не пов'язано з коронавірусом.
  5. Наявність маски. Протягом тестування абітурієнти обов'язково мають бути в масках, перебувати в аудиторії без маски не можна. Але маски необхідно буде змінювати кожні 2 години. Додаткові маски для заміни будуть надаватись учасникам тестування, але можна взяти з собою.
  6. Соціальна дистанція. Учасникам ЗНО потрібно буде дотримуватись соціальної дистанції.

Передбачено також створення мобільних груп з контролю забезпечення і дотримання всіх вимог. Такі групи вже розпочали здійснювати відповідний контроль в рамках підготовки пунктів тестування для пробного ЗНО і це вони будуть робити під час основної сесії ЗНО.

Можна буде - пити воду, користуватись санітайзерами та сухими серветками. Також у доступі у місці проходження тестування будуть безкоштовними санітайзери, рідке мило, паперові рушники і антисептики.

Не буде - швидких тестів на Covid-19. У центрі повідомили, що забезпечити таку кількість пунктів тестування фахівцями, які здатні здійснити правильне експрес-тестування, наразі неможливо.

Стандартні правила ЗНО

Незважаючи на карантин, стандартні правила проведення зовнішнього незалежного оцінювання залишаються. Це:

  1. Наявність при собі пакету документів - оригінал сертифіката учасника ЗНО, оригінал документа, серія та номер якого зазначені в сертифікаті, запрошення-перепустку, яку необхідно самостійно роздрукувати зі своєї інформаційної сторінки. Відсутність одного з перелічених документів або подання його копії робить неможливим участь у тестуванні.
  2. Прибуття без запізнення - тестування розпочинаються об 11:00. Вхід до пунктів тестування буде відкрито з 10:15 до 10:50. Рекомендують прибути до пункту пропуску за 45 хв або за годину до початку. Будь-яке запізнення робить неможливим проходження тесту.
  3. Відсутність технічних засобів. Під час роботи над тестом заборонено мати при собі засоби зв'язку та інші пристрої роботи з інформацією, а також друковані або рукописні матеріали, крім дозволених пристроїв медичного призначення, про наявність яких учасник має повідомити працівникам пункту ЗНО.
  4. Телефон потрібно залишити у спеціально відведеному для речей місці в аудиторії. При цьому телефон потрібно вимкнути. Важливо - абітурієнт позбавляється права проходити тестування за наявності навіть вимкненого телефону.
  5. Вихід з аудиторії дозволений, але лише за дозволу інструктора. Зошит із завданнями сертифікаційної роботи і бланки відповідей при цьому потрібно залишити на робочому столі. Виходити по двоє або більше осіб - заборонено. При цьому час, який студент витратив на вихід, не додається йому до часу роботи.
  6. Під час тестування можлива технологічна перерва. Її можуть провести для виявлення в абітурієнтів засобів зв’язку та з метою здійснення контролю, при цьому застосувати навіть металодетектори. У цьому разі роботу над тестом буде призупинено. Час, витрачений на проведення технологічної перерви, буде додано до часу роботи.
Читайте також:

Новини партнерів

Мітингуючі з матюками вигнали з-під суду Стерненко ще одну групу журналістів
МОЗ озвучило перелік країн у "червоній зоні" через поширення коронавірусу

Найпопулярніше за тиждень