Шмигаль: Україна домовилася з Угорщиною про постачання газу

Шмигаль: Україна домовилася з Угорщиною про постачання газу
Читать на русском

З його слів, Україні вдасться пройти цей опалювальний сезон без проблем.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна домовилася з Угорщиною щодо транспортування газу.

Про це він сказав під час години запитань уряду у Верховній Раді, пише APnews. Оператор ГТС України домовився про постачання блакитного палива з Угорщини.

Він наголосив, що наша країна має достатній запас ресурсів, щоб пройти цей опалювальний сезон без проблем. І запевнив, що зараз АЕС працюють на повну.

Крім того, за словами глави уряду, було збільшено видобуток власного вугілля.

Шмигаль запевнив, що енергетична система України працює стабільно, усі споживачі забезпечені електроенергією. Жодних віялових відключень у 2021-2022 роках не було і не передбачається.

Додамо, раніше гендиректор ОГТСУ Сергій Макогон повідомляв, що ОГТСУ та оператор ГТС Угорщини FGSZ домовилися про продовження гарантованих потужностей для транспортування природного газу з Угорщини в Україну до 30 вересня 2022 року.

Угода між ОГТСУ та FGSZ дозволяє фізично транспортувати до 8 млн кубометрів природного газу на добу (2,9 млрд кубометрів на рік) з Угорщини в Україну.

Раніше APnews повідомляв, у ЄС заявили, що ціни на газ залишаться високими, проблема – напруженість на східному кордоні Євросоюзу і скорочення поставок газу з Росії.

Новини партнерів

Рада громадського контролю при БЕБ приховує відеозаписи своїх засідань - адвокат
Голова Міноборони Резніков сказав, скільки військових РФ перебувають на кордонах з Україною

Найпопулярніше за тиждень