Шкірні висипання можуть бути першими симптомами Covid-19 - дослідження

Шкірні висипання можуть бути першими симптомами Covid-19 - дослідження
Читать на русском

Виявлення цих симптомів може запобігти поширенню вірусу по всьому світу

Іспанські вчені з'ясували, що обмороження, шорстка шкіра та висипи можуть бути першими симптомами нових штамів Covid-19. Про це повідомляє APnews з посиланням на American Journal of Surgical Pathology.

Під час дослідження, яке проводилося в Мадриді співробітниками університетської клініки Salamanca, вчені надали 25 зразків від пацієнтів двох груп: від 7 до 13 років та від 28 до 83 років.

"Ми зафіксували 5 різних шкірних захворювань, з яких у 11 був озноб, 9 пацієнтів з шорсткою шкірою, двоє з пурпуровим висипом, а також була виявлена ​​кропив'янка та 2 некласифікованих випадків".

Дослідження також показало, що наявність вірусу в ендотеліальних клітинах може активувати запальні процеси, що викликають дерматологічні ураження шкіри на стопах, ногах і руках.

Відповідно до опублікованої заяви, всупереч конкретним симптомам Covid-19 під час дослідження, тільки 9 з 25 пацієнтів мали підтверджений ПЛР-тест на коронавірус:

"З 9 підтверджених випадків 7 з них мали класичні респіраторні захворювання, включаючи лихоманку, кашель та задишку. Ще в одного була кропив'янка, яка привела до двосторонньої пневмонії".

Якщо ми зможемо виявити ці симптоми на ранніх стадіях, то це буде шляхом зцілення планети від Covid-19, зазначили вчені.

Раніше APnews також повідомляв, міжнародна група вчених встановила найефективніший препарат від Covid-19.

Новини партнерів

Протест ФОПів: на Майдані поліція обшукує людей, "вивертають" сумки навіть кур'єри - відео
Тисячі розлючених ФОПів рушили маршем до КСУ: фото, відео

Найпопулярніше за тиждень