Шість років в'язниці через Telegram-канал: дівчині блогера Протасевича висунули остаточне звинувачення

Шість років в'язниці через Telegram-канал: дівчині блогера Протасевича висунули остаточне звинувачення
Читать на русском

Сапегу зможуть екстрадувати до РФ лише після рішення суду.

Дівчині білоруського блогера Романа Протасевича у Мінську висунули остаточне звинувачення. Громадянці Російської Федерації Софії Сапезі загрожує шість років ув'язнення.

Про це повідомляє APnews із посиланням на Російську службу BBC.

Зазначається, що Сапегу звинувачують за статтею 3 статті 130 "Розпалювання ворожнечі групою осіб" Кримінального кодексу Білорусі. Мінімальне покарання за цією статтею – шість років. Дівчина раніше пішла на угоду зі слідством.

Їй звинувачують в адмініструванні Telegram-каналу "Чорна книга Білорусі", який влада визнала екстремістським. У ньому публікувалися дані силовиків. Справу росіянки передадуть до суду у Мінську. Сапегу зможуть екстрадувати до РФ лише після рішення суду.

Повідомляється, що вона перебуває у тяжкому психологічному стані, дівчина пригнічена та розгублена, не спить ночами.

Нагадаємо, що Сапегу у травні зняли з літака разом із колишнім головним редактором білоруського Telegram-каналу NEXTA Романом Протасевичем

Як раніше повідомляв APnews, опозиційному білоруському журналісту та засновнику каналу Nexta Роману Протасевичу, якого затримали 23 травня після примусової посадки літака Ryanair у Мінську, висунуто звинувачення. У Білорусі слідчі з’ясовують джерела фінансування опозиційного Telegram-каналу.

Новини партнерів

Польські прикордонники затримали російське судно з п'яним як чіп екіпажем
На Миколаївщині під час полювання застрелили колишнього військового: ЗМІ дізналися про подробиці

Найпопулярніше за тиждень