Щоб карантин вихідного дня спрацював, він повинен бути введений не на папері - глава МОЗ

Щоб карантин вихідного дня спрацював, він повинен бути введений не на папері - глава МОЗ
Читать на русском

Максим Степанов зазначив, що необхідно зупинити "ураганне зростання числа хворих COVID-19"

Карантин вихідного дня в можна буде вважати дієвим, якщо кількість нових хворих COVID-19 збережеться на рівні близько 12 тисяч за добу. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву міністра охорони здоров'я Максима Степанова в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Які результати ми очікуємо від карантину вихідного дня? По-перше, ми хочемо зупинити ураганне зростання числа хворих COVID-19. Ми намагаємося зупинитися на цифрах - 12 тис. хворих на добу. По-друге - для того, щоб оцінити та до кінця бути впевненими, що карантин вихідного дня спрацював, він повинен бути введений не на папері, а його дійсно повинні дотримуватися, а не так, що Нацполіція закриває кафе, ресторани тощо", - заявив міністр.

При цьому він вказав, що українці "повинні дотримуватися всі ті заходи, які запроваджуються".

"Мова йде про життя громадян, я підкреслюю. Крім карантину вихідного дня у нас ще є обмеження в будні дні. Важливо, щоб ці обмеження все без винятку дотримувалися", - підсумував Степанов.

Як раніше повідомляв APnews, за останню добу в Україні коронавірусне захворювання виявили у 13 357 осіб. Це рекордне число за весь період пандемії.

Новини партнерів

У Кіровоградській області під час пожежі заживо згоріли двоє маленьких дітей
Поліція почала ставити на облік дітей через булінг: туди можуть потрапити навіть 3-річні

Найпопулярніше за тиждень