Ще сім країн "закрили небо" для білоруських літаків після інциденту з Ryanair у Мінську

Ще сім країн "закрили небо" для білоруських літаків після інциденту з Ryanair у Мінську
Читать на русском

Сім країн проявили солідарність з ЄС і заборонили білоруським авіаперевізникам всіх видів пролітати у їх повітряному просторі.

Після інциденту з примусовою посадкою Ryanair у Мінську проти Білорусі ЄС було введено ряд санкцій. Зокрема, країни масово почали припиняти авіасполучення та вводити обмеження проти білоруських авіакомпаній. До списку тих, хто "закрив небо для" Білорусі доєдналися ще 7 країн.

Про це APnews повідомляє з посиланням на прес-службу Ради ЄС.

"Республіка Північна Македонія, Чорногорія, Сербія та Албанія, а також країни ЄАВТ - Ісландія, Ліхтенштейн і Норвегія, приєднуються до цього рішення Ради ЄС", - йдеться у повідомленні.

Так, вищеперераховані країни проявили солідарність щодо рішення ЄС і заборонили білоруським авіаперевізникам всіх видів пролітати у їх повітряному просторі та робити посадки в їх аеропортах.

Нагадаємо, 23 травня літак Ryanair здійснив примусову посадку в аеропорту Мінська через "бомбу" на борту. В результаті перевірки жодних вибухових пристроїв знайдено не було. Натомість, по прильоту у Мінськ білоруські силовики одразу затримали опозиційного журналіста і засновника каналу NEXTA Романа Протасевича. Наразі він знаходиться у СІЗО КДБ Білорусі.

Як повідомляв APnews, лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська заявила, що Протасевича у Білорусі використовують як "трофей".

Новини партнерів

Надзвичайна небезпека: рятувальники закликали українців бути обережними
COVID-дисидент від "Слуги народу" Камельчук виступить у ПАРЄ з промовою на тему COVID-паспортів

Найпопулярніше за тиждень