"Шашлики можуть вилізти боком": Зеленський традиційно звернувся до українців

"Шашлики можуть вилізти боком": Зеленський традиційно звернувся до українців
Читать на русском

Президент вкотре закликав дотримуватись умов карантину.

Президент України Володимир Зеленський у середу, 1 квітня, традиційно відзвітував громадянам про виконану роботу. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву президента.

За словами глави держави, в Україну у середу, 1 квітня доставили з Китаю понад 300 тисяч експрес-тестів для виявлення коронавірусу в рамках гуманітарної допомоги.
Також прибули ще 100 тисяч ПЛР-тестів на коронавірус.

"До Києва прибув черговий вантаж із Китаю - це кілька десятків тисяч респіраторів, стільки ж костюмів захисту, 300 тисяч експрес-тестів, а також 40 тисяч пар захисних окулярів. Крім цього, окремою доставкою до України вже прибули 100 тисяч ПЛР-тестів", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Зеленський відзначив ухвалене урядом рішення про виплату в цьому місяці 1 тисячі гривень тим громадянам, які мають пенсію менше 5 тисяч, а також певним вразливим категоріям населення.

Президент також сподівається, що Кабмін найближчим часом ухвалить зміни до Держбюджету.

"Усі ці ініціативи потребують ухвалення змін до Державного бюджету України. Переконаний, що народні депутати найближчими днями проголосують за ці зміни та не заберуть у людей таку важливу підтримку", - наголосив Зеленський.

Також глава держави доручив уряду забезпечити новими робочими місцями тих українців, хто повернувся з-за кордону і тих, хто втратив посаду через епідемію коронавірусу.

До того ж Володимир Зеленський вкотре закликав українців залишатися вдома і дотримуватися умов карантину.

"Пляжі ніхто не вкраде і пісок вагонами ніхто не вивезе, парки нікуди не зникнуть, прогулянки почекають, а шашлики можуть вилізти, вибачте, боком", - відзначив президент.

Як повідомляв APnews, до України з Китаю доставили ще 100 тисяч високоточних ПЛР-тестів.

Новини партнерів

Зеленський заявив, що повернення до України без обсервації неможливе
"Держава не дозволить бути егоїстами": Зеленський пообіцяв "жорсткі дії" за ухилення від обсервації

Найпопулярніше за тиждень