Шахраї вигадали нову схему обману: українцям надходять SMS про отримання "тисячі Зеленського"

Шахраї вигадали нову схему обману: українцям надходять SMS про отримання "тисячі Зеленського"
Читать на русском

Під приводом державних виплат за вакцинацію шахраї намагаються вкрасти особисті дані.

Буквально кілька днів тому влада країни анонсувала незвичайну виплату, яку, за ініціативою президента України, даватимуть усім вакцинованим українцям, так звану "тисячу Зеленського". Шахраї вже встигли цим скористатися та активно розсилають українцям SMS про отримання винагороди, потрібно лише вказати свої дані та… гроші вирушать прямо на банківський рахунок аферистів.

Про нову схему обману розповів речник "ПриватБанку" Олег Серга, опублікувавши скріншот повідомлення від зловмисників. Пише APnews.

Так клієнтам банку надходить повідомлення, в якому йдеться про так звану виплату COVID-19. Причому сума може бути різною, як тисяча гривень, так і 7 та 10. Людину просять підтвердити переказ коштів, перейшовши за посиланням, потім потрібно вказати особисті дані та реквізити банківських карток, за допомогою яких і крадуть гроші.

У "ПриватБанку" просять не відкривати такі повідомлення від шахраїв і не реагувати на подібні привабливі повідомлення про грошові компенсації або виплати.

Шахраї вигадали нову схему обману: українцям надходять SMS про отримання "тисячі Зеленського"

Зазначимо, ініціатива президента виплачувати кожному вакцинованому українцеві 1000 гривень поки що у розробці. Але вже відомо, що гроші неможливо буде отримати готівкою – вони будуть своєрідним депозитом, який можна витратити на певний перелік послуг.

Остаточний механізм ще у розробці, але у Мінцифрі вже повідомили, що подати заявку на отримання грошей можна буде онлайн через програму "Дія". Також держава забезпечить альтернативну можливість отримати тисячу гривень, зокрема людям похилого віку.

Раніше APnews повідомляв, СБУ розкрила банду фальшивомонетників, які продавали сотні тисяч підроблених доларів.

Новини партнерів

У США чоловік убив дружину мискою пластівців з героїном, його провину довели грудним молоком жертви
Під час засідання Ради у "слуги народу" спалахнув пульт - не витримав "турборежиму". Відео

Найпопулярніше за тиждень