Серед "слуг народу" є нардепи з подвійним громадянством – Дунда

Серед "слуг народу" є нардепи з подвійним громадянством – Дунда
Читать на русском

При цьому, імен нардеп не назвав.

Народний депутат від "Слуги народу" Олег Дунда в прямому ефірі зізнався, що у деяких його колег по фракції є подвійне громадянство.

Про це він сказав в ефірі "Україна 24", передає APnews.

Так, під час прямого включення, приводом для якого стала заява нардепа про необхідність обмеження виборчих прав для українців з паспортами РФ, Олега Дунду запитали, хто з його колег-парламентарів має кілька паспортів, на що він порадив "зайти в інтернет і подивитися".

"Люди, яких ви там побачите (ред. – в інтернеті), вони зізнавалися про те, що у них є подвійне громадянство", - зазначив нардеп.

На уточнююче запитання телеведучого Володимира Полуєва, чи є власники двох паспортів у фракції "Слуга народу", Дунда відповів:

"І у нас у фракції так само є. Вони у кожній фракції є. Наприклад, Кіра Рудик (ред. – глава партії "Голос")".

Що стосується лібералізації подвійного громадянства в Україні, то Дунда зазначив, що цього "не відбудеться без вирішення питання російського громадянства".

Варто зазначити, що на сьогодні жодним законодавчим актом фактично подвійне громадянство не заборонено, але друге громадянство й документи, які підтверджують громадянство іншої держави, не визнаються українським законодавством і не діють на території України.

Рішення РНБО від 26 лютого 2021 року має на меті не допустити, аби державні посади могли обіймати громадяни з множинним громадянством. Хоча норма, яка це забороняє, вже є у законі, РНБО зобов’язало уряд розробити проєкт закону, який дозволить контролювати подібні порушення.

Тож, українцям із подвійним (біпатриди) або множинним громадянством не дозволять претендувати на керівні державні посади, мати доступ до державної таємниці, брати участь у виборах або бути членами політичних партій.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, "Слуга народу" Дунда заявив, що українцям з паспортами РФ треба обмежити виборчі права.

Новини партнерів

Юлія Мендель знайшла чергову «нову» роботу
На вихідні у Києві обмежать рух транспорту через марафон

Найпопулярніше за тиждень