Сенат у США ухвалив резолюцію, яка закликає Держдеп визнати Росію державою-спонсором тероризму

Сенат у США ухвалив резолюцію, яка закликає Держдеп визнати Росію державою-спонсором тероризму
Читать на русском

Сенат одноголосно схвалив резолюцію.

Сенат США ухвалив резолюцію, яка закликає Держдеп визнати Росію державою-спонсором тероризму через війну в Чечні, Грузії, Сирії та Україні. Про це пише New York Times, повідомляє APnews.

"Резолюцію прийнято в Сенаті з поправкою та виправленою преамбулою шляхом голосування", - повідомляється на сайті американського Конгресу.

Аналогічну вимогу підтримує і Палата представників Конгресу США, речник якої, Ненсі Пелосі закликала Блінкена до такого кроку. Проте вирішальне слово залишається за Держдепартаментом.

Проте ухвалення резолюції Сенатом посилює тиск з боку Конгресу на адміністрацію Байдена з метою включення Росії до списку держав-спонсорів тероризму, куди вже входять Куба, Північна Корея, Іран та Сирія.

"Збройні сили Російської Федерації скоїли численні сумарні страти безневинних мирних жителів і спробували приховати свої злочини масовими похованнями по всій Україні", - сказано в резолюції Сенату.

Новини партнерів

Уболівальники турецького "Фенербахче" скандували ім'я путіна після голу київського "Динамо", Луческу відреагував негативно (Відео)
Британія прийняла понад 100 тисяч українських біженців

Найпопулярніше за тиждень