СБУ знешкодила російську агентуру, яка коригувала ракетні удари по Бахмуту (Відео)

СБУ знешкодила російську агентуру, яка коригувала ракетні удари по Бахмуту (Відео)
Читать на русском

Агенти завербовані спецслужбами рф для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

Служба безпеки України провела контрдиверсійну операцію у прифронтових районах сходу, в ході якої у Бахмуті знешкоджено чотирьох ворожих агентів.

"Зловмисники встановлювали координати об’єктів міської інфраструктури, збирали інформацію щодо дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ в регіоні. Також агенти намагалися отримати установчі дані українських захисників, у тому числі співробітників Служби безпеки", - повідомили в СБУ.

Ці відомості агресори планували використати для здійснення серії ракетних обстрілів по Бахмуту та вчинення диверсій проти Сил оборони поблизу східного фронту.

"Для комунікації з російськими «кураторами» агенти використовували спеціально створені Телеграм-канали. Там же розміщували геолокації інфраструктурних об’єктів і позицій українських військ. Співробітники СБУ встановили місцезнаходження і затримали ворожих інформаторів. У них вилучено засоби зв’язку з доказами злочинних дій, а в одного зі зловмисників – автомат Калашникова АК-74", - повідомили слідчі.

Крім того, на Донеччині викрито ще одного поплічника окупантів, яким виявився інженер одного зі стратегічно важливих заводів.

Новини партнерів

Зеленський наказав звільнити всі окуповані території: у РНБО пояснили, хто визначає черговість та терміни
ЗСУ показали, як працюють українські реактивні снаряди (Відео)

Найпопулярніше за тиждень