СБУ затримала трьох топ-чиновників на Прикарпатті за подвійне громадянство

СБУ затримала трьох топ-чиновників на Прикарпатті за подвійне громадянство
Читать на русском

Посади цих чиновників передбачали доступ до державної таємниці.

Контррозвідка Служби безпеки України затримала трьох чиновників в Івано-Франківській області. Про це APnews повідомляє з посиланням на прес-службу СБУ в Івано-Франківській області.

Причиною затримання усіх чиновників стало наявність подвійного громадянства. Причому, як зазначили представники СБУ, посади усієї трійці передбачали доступ до інформації з обмеженим доступом, в тому числі і в сфері оборони.

В СБУ не повідомляють, громадянство яких країн було у затриманих, але мова йде про декілька державах ЄС. Йдеться про заступника директора департаменту облдержадміністрації, чиновниці, робота якої була пов'язана з використанням даних інформаційних систем і електронних реєстрів регіонального управління Пенсійного фонду.

"Іноземне громадянство мав і чиновник Головного управління Госгеокадастра в Івано-Франківській області. Його посадові обов'язки передбачали доступ до службової інформації в оборонній сфері", - заявили в СБУ.

Всіх чиновників вже звільнили із займаних посад. Причому два чиновника спробували оскаржити таке рішення, але Верховний суд України підтвердив законність їх звільнення.

Раніше APnews повідомляв, що секретар РНБО Олексій Данилов заявляв, що чиновникам буде заборонено мати подвійне громадянство. При тому, що Конституцією країни в цілому було заборонено мати паспорти двох країн.

Новини партнерів

НАБУ відкрило справу проти Малюськи: міністра підозрюють у незаконному заволодінні підприємством
У МОН роз'яснили, чи будуть продовжувати навчальний рік в українських школах

Найпопулярніше за тиждень