СБУ затримала російських кілерів, які планували вбивства Резнікова та Буданова (Фото, Відео)

СБУ затримала російських кілерів, які планували вбивства Резнікова та Буданова (Фото, Відео)
Читать на русском

У результаті спецоперації знешкоджено диверсійно-розвідувальну групу головного управління генштабу зс рф.

Служба безпеки запобігла серії замовних убивств представників вищого військово-політичного керівництва і громадських діячів України. Про це повідомили в СБУ, передає APnews.

"Зловмисники займались підготовкою до фізичної ліквідації міністра оборони та керівника Головного управління розвідки нашої держави, а також відомого українського активіста. За вбивство кожного з них російські «куратори» обіцяли винагороду у розмірі від 100 до 150 тис. дол. США", - повідомили в СБУ.

Встановлено, що ДРГ була сформована кадровими співробітниками воєнної розвідки рф для проведення підривної діяльності на території Україні. До її складу увійшов мешканець тимчасово окупованого Луганська, який у складі незаконних збройних формувань терористичної організації «лнр» брав активну участь у бойових діях проти сил АТО на сході.

"За завданням координатора з москви, саме він, використовуючи свої зв’язки серед кримінальних кіл, підшукував кілера для вчинення замовних убивств. На його «пропозицію» відповів мешканець Києва. За 5 тис. дол. США він погодився ліквідувати українського військового, який, на думку окупантів, нібито причетний до фізичної розправи над російськими військовополоненими", - додали слідчі.

Також зазанчається, що це вбивство мало стати «тестовим випробуванням» перед виконанням основних завдань ворога.

"А для замаху на керівників оборонних відомств «зв’язковий» вирішив особисто прибути на підконтрольну українській владі територію. Тут разом зі спільником вони мали підготувати план «ліквідації» і подати його на затвердження своїм керівникам в рф", - повідомили в СБУ.

Зловмисник маскував маршрути переміщення, тому заїхав в Україну через територію білорусі. Співробітники СБУ задокументували його прибуття до Волинської області через контрольно-пропускний пункт «Доманове» і зустріч зі спільником.

"Щоб запобігти вчиненню особливо тяжких злочинів, контррозвідники Служби безпеки із залученням бійців ЦСО «А» затримали обох зловмисників у Ковелі", - йдеться в повідомленні СБУ.

Новини партнерів

Німеччина з 1 вересня змінює правила перебування в країні для українців
Українські захисники взяли у трофей російський БТР-82А (Відео)

Найпопулярніше за тиждень