СБУ затримала колишнього бойовика "ДНР", який пішов служити до ЗСУ

СБУ затримала колишнього бойовика "ДНР", який пішов служити до ЗСУ
Читать на русском

У військкоматі чоловік надав недостовірні відомості про себе.

Контррозвідка Служби безпеки України затримала колишнього бойовика так званої "ДНР", який обманом потрапив в українську армію. Про це APnews повідомляє з посиланням на прес-службу СБУ.

Як вдалося встановити контррозвідників, чоловік в 2014-му році вступив до лав незаконних збройних формувань. Зокрема, він зі зброєю в руках здійснював незаконну перевірку автомобілів і документів у людей на блок-посту бойовиків в Слов'янську Донецької області.

Надалі ж, надавши неправдиві відомості у військкоматі, він зміг вступити до лав ЗСУ. Службу він проходив в одній з частин в Донецькій області. В ході обшуку, проведеного спільно з місцевою поліцією, співробітники СБУ знайшли у чоловіка вдома незареєстрований травматичний пістолет, а також проросійську символіку.

Наразі триває досудове розслідування за частиною 2 статті 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) КК України. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Раніше APnews повідомляв, що у Львівській області СБУ буде проводити "реальні" антитерористичні навчання. У зв'язку з цим місцевих жителів попросили мати при собі документи на випадок перевірок.

Новини партнерів

На Одещині чоловік викрав жінку з маленькою дитиною: поліція шукала їх тиждень
В одному з ресторанів Києва дівчина ледь не відкусила хлопцю член. Криваві фото 18+

Найпопулярніше за тиждень