СБУ вручила підозру в скоєнні теракту екс-нардепу Семенченку

СБУ вручила підозру в скоєнні теракту екс-нардепу Семенченку
Читать на русском

Його звинувачують в організації обстрілу телеканалу "112 Україна" з гранатомета.

СБУ вручила підозру екс-нардепу Семену Семенченку (Костянтину Грішину) через обстріл телеканалу "112". Його підозрюють у скоєнні теракту з двома спільниками.

Про це APnews пише з посиланням на заяву Офіса генпрокурора.

За даними слідства, колишній народний депутат України в липні 2019 року організував обстріл будівлі українського телевізійного каналу з протитанкового гранатомету. При цьому з самого початку, як стверджують у Генпрокуратурі, Семенченко хотів "начинити" автомобіль вибухівкою і підірвати його быля будівлі телеканалу.

"Для цього він залучив двох учасників підпорядкованого йому й не передбаченого законами України збройного формування. У червні 2019 року вони провели розвідку місцевості поблизу будівлі телеканалу для визначення оптимального способу вчинення теракту, шляхів відходу з місця злочину, наявності камер відеоспостереження тощо. Також ексдепутат організував передачу грошей з метою придбання транспорту та інших засобів, необхідних для вчинення злочину. За його задумом вони мали придбати автомобіль, «начинити» його вибухівкою та підірвати біля будівлі телеканалу у попередньо визначений час. Згодом виконавці злочину переконали його вчинити терористичний акт шляхом обстрілу будівлі телеканалу з протитанкового гранатомету", - вказано у матеріалах слідства.

У Офісі генпрокурора додали, що вчинення цього злочину одразу "було використано представниками держави-агресора у гібридній війні проти України".

Вказано, що під час проведення обшуків за місцями проживання організатора та виконавців злочину правоохоронці виявили та вилучили транспорт і засоби вчинення протиправних дій. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Нагадаємо, колишній нардеп вже є підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом створення та керівництва не передбаченого законом воєнізованого збройного формування (ст. 260 КК України) і з кінця березня 2021 року утримується під вартою.

Новини партнерів

У Сумській області полковник поліції намагався застрелити єгеря
В "Слузі народу" назвали ім'я можливої ​​заміни Степанова на посаді голови МОЗ

Найпопулярніше за тиждень