СБУ викрила 5 колаборантів, які допомагають РФ в ДНР та ЛНР

СБУ викрила 5 колаборантів, які допомагають РФ в ДНР та ЛНР
Читать на русском

Служба безпеки України викрила на колабораційній діяльності ще декількох колишніх посадовців з Донецької та Луганської областей.

Перед законом постане «банкір», який у змові з російськими кураторами створив і очолив у Маріуполі псевдоутворення, що за своїм функціоналом нагадує фінустанову – «Центробанк днр». Окупанти доручили зраднику витіснити з обігу українську гривню, захопити приміщення українських банків для розширення інфраструктури новоутвореного відділення та підібрати «кадри» з числа колишніх і нинішніх працівників фінустанов.

"СБУ підозрює ще двох колаборантів, які за власним бажанням перейшли на бік ворога. В обмін на лояльність вони погодились тимчасово очолити незаконні структури у Троїцькому та Сватівському районах Луганської області. Мова йде про так звані «Объединенные территориальные отделения Государственного учреждения – Республиканские центры занятости лнр»", - назанчили в СБУ.

Також СБУ викрила на колабораційній діяльності депутатку Міловської селищної ради, яка представляла заборонену в Україні партію «ОПЗЖ».

"Мешканка Старобільського району в умовах воєнного стану добровільно обійняла керівну посаду у незаконно створеному органі й стала «заступником голови Міловської районної адміністрації лнр» Ще одна прихильниця «русского мира» під час тимчасової окупації Херсона добровільно зайняла посаду так званого «начальника департамента образования и науки» у окупаційній адміністрації держави-агресора в Херсонській області", - додали правоохоронці.

СБУ викрила 5 колаборантів, які допомагають РФ в ДНР та ЛНР
СБУ викрила 5 колаборантів, які допомагають РФ в ДНР та ЛНР

Новини партнерів

Українські права визнаватимуть у ЄС: яких обмежень більше немає
У НАТО заявили, що допоможуть Україні здобути перемогу

Найпопулярніше за тиждень