СБУ розкрила чиновників у лікарні Черкас, які розікрали 12 млн грн, виділених на боротьбу із COVID-19

СБУ розкрила чиновників у лікарні Черкас, які розікрали 12 млн грн, виділених на боротьбу із COVID-19
Читать на русском

Чиновниця разом із спільниками займалася розкраданням державних коштів протягом двох років.

Служба безпеки України розкрила масштабне розкрадання державних коштів, які виділяли одній із лікарень Черкас на боротьбу з коронавірусом. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу СБУ.

За даними слідства, організатором "схеми" виступила заступник начальника фінансового відділу. Вона протягом двох останніх років разом із спільниками здійснювала оплату неіснуючих послуг та робіт.

У результаті, за попередніми оцінками, через махінації злочинцям вдалося привласнити 12 мільйонів гривень. Зокрема, чиновниця перераховувала гроші на рахунки афілійованих компаній за нібито "проведення будівельних та ремонтних робіт" медустанови.

Також зловмисники зуміли встановити численні факти нарахування безпідставних премій, авансів, зарплат. Причому йдеться про "ковидні" доплати, які значно перевищували норми, як медикам, так і людям, які нібито надавали "послуги" поліклініці.

Так, сама зловмисниця мала більше десятка банківських карток, куди регулярно надходили привласнені кошти. Наразі заступнику керівника фінвідділу повідомлено про підозру за частиною 5 статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Раніше APnews повідомляв, що НАБУ затримало нардепа "Слуги народу" Сергія Кузьміних на хабарі 558 тисяч гривень. Нардеп отримав хабар за "допомогу" з оформленням контрактів лікарні в Житомирській області з низкою приватних компаній.

Новини партнерів

Жителька Рівного закохалася у свого грабіжника і почала з ним жити, а суддю просила зрозуміти та пробачити
Сестра Рябчука думає, що у нього відбирали телефон та випрошували гроші від його імені (Відео)

Найпопулярніше за тиждень