СБУ незаконно розслідує "справу про ввезення ліків під виглядом вакцини від COVID-19" - адвокат

СБУ незаконно розслідує "справу про ввезення ліків під виглядом вакцини від COVID-19" - адвокат
Читать на русском

Адвокат додав, що всі результати такого розслідування можна просто викинути у смітник.

Слідчі СБУ зайнялися розслідуванням справи "про ввезення засобів під виглядом вакцини від вірусу COVID-19", але ця справа їм не підслідна і всі зібрані результати будуть неприпустимими. Про це заявив екс-радник голови ДБР і адвокат Олег Шрам, передає APnews.

За його словами, СБУ порушило справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 321 КК і зараз слідчі нібито перевіряють інформацію щодо її застосування.

"Друзі, злочин, передбачений ст. 321 КК (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) не підслідно слідчим СБУ (ч. 2 ст. 216 КПК)", - заявив Олег Шрам.

При цьому адвокат додав, що як наслідок, кримінальне провадження прокурори зобов'язані передати слідчим Національної поліції або ДБР, в разі наявності спецсуб'єктів.

"В іншому випадку всі зібрані в порушення вимог про підслідність докази будуть неприпустимими. Іншими словами, всі результати такого розслідування можна просто викинути у смітник", - підкреслив він.

Як приклад Олег Шрам навів кримінальне провадження (ст. 189 ч. 4, 289 ч. 3 КК), яке розслідують в СБУ вже майже рік, але до суду не передали тому, що "нічого передавати, хоча і "підозри" давно вручені, а 3-є підозрюваних вже 6 місяців під вартою".

Як повідомляв APnews раніше, Зеленський доручив СБУ розслідувати "контрабанду вакцини від COVID" в Україну.

Новини партнерів

Напередодні Різдва від COVID-19 помер багаторічний мер міста на Прикарпатті
"Кожен з нас призначений для вічності": Корбан вперше прокоментував трагічну загибель сина

Найпопулярніше за тиждень